Overtoomse Veld in gemeente Amsterdam

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Overtoomse Veld

Een eerste blik op Overtoomse Veld

Overtoomse Veld is een wijk in de gemeente Amsterdam. Deze wijk telt volgens het CBS 13.355 inwoners. Momenteel staan er 25 woningen te koop en zijn er recent 88 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Overtoomse Veld. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 411.496 euro.

Woningen te koop 25
Woningen recent verkocht 88
Gemiddelde vraagprijs € 411.496
Percentage gezinnen met kinderen 24%

Verkoopduur woningen in Overtoomse Veld

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Overtoomse Veld is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Overtoomse Veld moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Overtoomse Veld.

Woningen recent verkocht in Overtoomse Veld

Er zijn recent 88 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overtoomse Veld. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Overtoomse Veld.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Overtoomse Veld. Een bovenwoning in Overtoomse Veld komt het meest (58%) voor. Daarna komt een portiekflat met 29% het meest voor.

Gezinssamenstelling Overtoomse Veld

In Overtoomse Veld wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Overtoomse Veld

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Overtoomse Veld (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Overtoomse Veld
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Overtoomse Veld

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Overtoomse Veld vergeleken met de Amsterdam en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Overtoomse Veld

Wil je een huis kopen in Overtoomse Veld? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Overtoomse Veld . Er staan momenteel 25 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Overtoomse Veld alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Overtoomse Veld.

Zoek je huurwoning in Overtoomse Veld? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Overtoomse Veld.

Huizenprijzen in Overtoomse Veld

Starterswoningen in Overtoomse Veld zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Overtoomse Veld zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Overtoomse Veld zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Overtoomse Veld? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Overtoomse Veld

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Overtoomse Veld is 4.581 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (4.491 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Overtoomse Veld is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Overtoomse Veld

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Overtoomse Veld vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Overtoomse Veld

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Overtoomse Veld? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Overtoomse Veld

Overtoomse Veld Noord Overtoomse Veld Zuid Rembrandtpark Noord Rembrandtpark Zuid Johan Jongkindbuurt Lucas/Andreasziekenhuis e.o.

Instellingen zijn opgeslagen