Huizenmarkt Van der Leekbuurt in Amstelveen (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Van der Leekbuurt

Woningmarkt Van der Leekbuurt

Van der Leekbuurt is een buurt in de wijk Keizer Karelpark en plaats Amstelveen binnen de gemeente Amstelveen. Deze buurt telt volgens het CBS 11.830 inwoners. Momenteel staan er 19 woningen te koop en zijn er recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Van der Leekbuurt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 728.632 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 19
Woningen recent verkocht 9
Gemiddelde vraagprijs € 728.632
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Van der Leekbuurt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Van der Leekbuurt is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Van der Leekbuurt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Van der Leekbuurt.

Woningen recent verkocht in Van der Leekbuurt

Er zijn recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Van der Leekbuurt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Van der Leekbuurt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Van der Leekbuurt. Een eengezinswoning in Van der Leekbuurt komt het meest (27%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Van der Leekbuurt

In Van der Leekbuurt wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Van der Leekbuurt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Van der Leekbuurt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Van der Leekbuurt
Binnenring: Nederland

Van der Leekbuurt waar ligt dat?

Woningen te koop Van der Leekbuurt

Wil je een huis kopen in Van der Leekbuurt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Van der Leekbuurt . Er staan momenteel 19 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Van der Leekbuurt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Van der Leekbuurt.

Bekijk hier alle koopwoningen in Van der Leekbuurt. Zoek je huurwoning in Van der Leekbuurt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Van der Leekbuurt

Starterswoningen in Van der Leekbuurt zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Van der Leekbuurt zijn vrijwel niet beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Van der Leekbuurt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Van der Leekbuurt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Van der Leekbuurt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Van der Leekbuurt is 5.473 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (5.925 euro).

Leeftijden Van der Leekbuurt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Van der Leekbuurt vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Van der Leekbuurt

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Van der Leekbuurt. De buurt zelf valt binnen de wijk Keizer Karelpark in de gemeente Amstelveen.

Oude Dorp Kastanjebuurt Van der Leekbuurt Populierenbuurt Augustinuspark Startbaanbuurt

Alle straten van Van der Leekbuurt

Van der Leekbuurt bestaat uit 26 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.