Huizenmarkt Oude Dorp in Amstelveen (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Oude Dorp

Woningmarkt Oude Dorp

Oude Dorp is een buurt in de wijk Keizer Karelpark en plaats Amstelveen binnen de gemeente Amstelveen. Deze buurt telt volgens het CBS 11.830 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oude Dorp. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 783.487 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 783.487
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Oude Dorp

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oude Dorp is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oude Dorp moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oude Dorp.

Woningen recent verkocht in Oude Dorp

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oude Dorp. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oude Dorp.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oude Dorp. Een maisonnette in Oude Dorp komt het meest (51%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oude Dorp

In Oude Dorp wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oude Dorp

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oude Dorp (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oude Dorp
Binnenring: Nederland

Oude Dorp waar ligt dat?

Woningen te koop Oude Dorp

Wil je een huis kopen in Oude Dorp? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oude Dorp . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Oude Dorp alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oude Dorp.

Bekijk hier alle koopwoningen in Oude Dorp. Zoek je huurwoning in Oude Dorp? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Oude Dorp

Starterswoningen in Oude Dorp zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Oude Dorp zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oude Dorp zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oude Dorp? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oude Dorp

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oude Dorp is 5.651 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (5.686 euro).

Leeftijden Oude Dorp

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oude Dorp vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Oude Dorp

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Oude Dorp. De buurt zelf valt binnen de wijk Keizer Karelpark in de gemeente Amstelveen.

Oude Dorp Kastanjebuurt Van der Leekbuurt Populierenbuurt Augustinuspark Startbaanbuurt

Alle straten van Oude Dorp

Oude Dorp bestaat uit 15 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.