Gemeente Almelo

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Almelo

Een eerste blik op Almelo

Almelo is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 71.790 inwoners. Momenteel staan er 230 woningen te koop en zijn er recent 227 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Almelo. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 354.928 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 230
Woningen recent verkocht 227
Gemiddelde vraagprijs € 354.928
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Almelo

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Almelo is 66 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Almelo kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Almelo

Er zijn recent 227 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Almelo. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Almelo.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Almelo. Een eengezinswoning in Almelo komt het meest (57%) voor. Daarna komt een portiekflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Almelo

In Almelo wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Almelo

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Almelo (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Almelo
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Almelo

Wil je een huis kopen in Almelo? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Almelo. Er staan momenteel 230 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Almelo alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Almelo.

Huizenprijzen in Almelo

Starterswoningen in Almelo zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Almelo zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Almelo zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Almelo? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Almelo

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Almelo is 2.195 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.078 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Almelo is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Almelo

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Almelo vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Almelo

De gemeente Almelo telt 3 plaatsen.

Aadorp Almelo Bornerbroek

Alle wijken van Almelo

Almelo bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen