logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Almelo

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Almelo met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Almelo

Almelo is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 73.949 inwoners. Momenteel staan er 117 woningen te koop en zijn er recent 347 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Almelo. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 260.133.

Woningen te koop 117
Woningen recent verkocht 347
Gemiddelde vraagprijs € 361.145
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 260.133
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Almelo

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Almelo is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Almelo moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Almelo.

Woningen recent verkocht in Almelo

Er zijn recent 347 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Almelo. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Almelo.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Almelo. Een eengezinswoning in Almelo komt het meest (64%) voor. Daarna komt een portiekflat met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Almelo

In Almelo wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Almelo

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Almelo (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Almelo

Starterswoningen in gemeente Almelo zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Almelo zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Almelo zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Almelo? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Almelo

Wil je een huis kopen in gemeente Almelo? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Almelo . Er staan momenteel 117 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Almelo alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Almelo.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Almelo. Zoek je huurwoning in gemeente Almelo? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Almelo

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Almelo is 2.625 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.541 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Almelo

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Almelo vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Almelo

De gemeente Almelo telt 3 plaatsen.

Aadorp Almelo Bornerbroek

Wijken van Almelo

Almelo bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.