Alle woningmarktinfo Gemeente Almelo

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Almelo

Een eerste blik op Almelo

Almelo is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 71.790 inwoners. Momenteel staan er 157 woningen te koop en zijn er recent 730 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Almelo. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 157
Woningen recent verkocht 730
Gemiddelde vraagprijs € 310.971
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Almelo

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Almelo is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Almelo moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Almelo.

Woningen recent verkocht in Almelo

Er zijn recent 730 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Almelo. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Almelo.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Almelo. Een eengezinswoning in Almelo komt het meest (60%) voor. Daarna komt een portiekflat met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Almelo

In Almelo wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Almelo

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Almelo (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Almelo
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Almelo

Wil je een huis kopen in Almelo? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Almelo . Er staan momenteel 157 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Almelo alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Almelo.

Zoek je huurwoning in Almelo? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Almelo.

Huizenprijzen in Almelo

Starterswoningen in Almelo zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Almelo zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Almelo zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Almelo? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Almelo

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Almelo is 2.075 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.953 euro).

Leeftijden Almelo

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Almelo vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Almelo

De gemeente Almelo telt 3 plaatsen.

Aadorp Almelo Bornerbroek

Alle wijken van Almelo

Almelo bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen