Huizenmarkt Centrum in Aalsmeer (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Centrum

Woningmarkt Centrum

Centrum is een buurt in de wijk Aalsmeer en plaats Aalsmeer binnen de gemeente Aalsmeer. Deze buurt telt volgens het CBS 12.380 inwoners. Momenteel staan er 11 woningen te koop en zijn er recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Centrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 669.442 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 11
Woningen recent verkocht 24
Gemiddelde vraagprijs € 669.442
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Centrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Centrum is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Centrum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Centrum.

Woningen recent verkocht in Centrum

Er zijn recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Centrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Centrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Centrum. Een galerijflat in Centrum komt het meest (35%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Centrum

In Centrum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Centrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Centrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Centrum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Centrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Centrum vergeleken met de Aalsmeer en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Centrum waar ligt dat?

Woningen te koop Centrum

Wil je een huis kopen in Centrum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Centrum . Er staan momenteel 11 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Centrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Centrum.

Bekijk hier alle koopwoningen in Centrum. Zoek je huurwoning in Centrum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Centrum

Starterswoningen in Centrum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Centrum zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Centrum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Centrum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Centrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Centrum is 4.946 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.751 euro).

Leeftijden Centrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Centrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Centrum

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Centrum. De buurt zelf valt binnen de wijk Aalsmeer in de gemeente Aalsmeer.

Centrum Stommeer Hornmeer Uiterweg

Alle straten van Centrum

Centrum bestaat uit 41 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.