logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Aalsmeer

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Aalsmeer met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Aalsmeer

Aalsmeer is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 33.063 inwoners. Momenteel staan er 72 woningen te koop en zijn er recent 150 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Aalsmeer. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 420.021.

Woningen te koop 72
Woningen recent verkocht 150
Gemiddelde vraagprijs € 703.736
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 420.021
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Aalsmeer

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Aalsmeer is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Aalsmeer moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Aalsmeer.

Woningen recent verkocht in Aalsmeer

Er zijn recent 150 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Aalsmeer. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Aalsmeer.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Aalsmeer. Een eengezinswoning in Aalsmeer komt het meest (54%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Aalsmeer

In Aalsmeer wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Aalsmeer

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Aalsmeer (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Aalsmeer

Starterswoningen in gemeente Aalsmeer zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Aalsmeer zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Aalsmeer zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Aalsmeer? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Aalsmeer

Wil je een huis kopen in gemeente Aalsmeer? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Aalsmeer . Er staan momenteel 72 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Aalsmeer alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Aalsmeer.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Aalsmeer. Zoek je huurwoning in gemeente Aalsmeer? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Aalsmeer

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Aalsmeer is 4.898 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.347 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Aalsmeer

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Aalsmeer vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Aalsmeer

De gemeente Aalsmeer telt 2 plaatsen.

Aalsmeer Kudelstaart

Wijken van Aalsmeer

Aalsmeer bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.