Huizenprijzen en de huizenmarkt in Dordrecht

Begrijp de huizenprijzen in Dordrecht met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Dordrecht

Dordrecht is een plaats in de gemeente Dordrecht. Deze plaats telt volgens het CBS 118.370 inwoners. Momenteel staan er 214 woningen te koop en zijn er recent 585 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dordrecht. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 392.715 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 214
Woningen recent verkocht 585
Gemiddelde vraagprijs € 392.715
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Dordrecht

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dordrecht is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dordrecht moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dordrecht.

Woningen recent verkocht in Dordrecht

Er zijn recent 585 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dordrecht. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dordrecht.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dordrecht. Een eengezinswoning in Dordrecht komt het meest (33%) voor. Daarna komt een portiekflat met 27% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dordrecht

In Dordrecht wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dordrecht

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dordrecht (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Dordrecht

Starterswoningen in Dordrecht zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Dordrecht zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dordrecht zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Dordrecht? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Dordrecht

Wil je een huis kopen in Dordrecht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dordrecht . Er staan momenteel 214 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dordrecht alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dordrecht.

Bekijk alle koopwoningen in Dordrecht. Zoek je huurwoning in Dordrecht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Dordrecht

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dordrecht is 3.356 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.188 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Dordrecht

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dordrecht vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Dordrecht

Dordrecht bestaat uit 13 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.