Woerden in de gemeente Woerden

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Woerden

Een eerste blik op Woerden

Woerden is een plaats in de gemeente Woerden. Deze plaats telt volgens het CBS 49.465 inwoners. Momenteel staan er 106 woningen te koop en zijn er recent 291 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Woerden. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 458.251 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 106
Woningen recent verkocht 291
Gemiddelde vraagprijs € 458.251
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Woerden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Woerden is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Woerden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Woerden.

Woningen recent verkocht in Woerden

Er zijn recent 291 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Woerden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Woerden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Woerden. Een eengezinswoning in Woerden komt het meest (47%) voor. Daarna komt een galerijflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Woerden

In Woerden wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Woerden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Woerden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Woerden
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Woerden

Wil je een huis kopen in Woerden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Woerden . Er staan momenteel 106 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Woerden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Woerden.

Zoek je huurwoning in Woerden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Woerden.

Huizenprijzen in Woerden

Starterswoningen in Woerden zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Woerden zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Woerden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Woerden? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Woerden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Woerden is 3.321 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.238 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Woerden is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Woerden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Woerden vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Woerden

Woerden bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen