logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Woerden

Begrijp de huizenprijzen in Woerden met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Woerden

Woerden is een plaats in de gemeente Woerden. Deze plaats telt volgens het CBS 53.244 inwoners. Momenteel staan er 37 woningen te koop en zijn er recent 143 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Woerden. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 555.108 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 37
Woningen recent verkocht 143
Gemiddelde vraagprijs € 555.108
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Woerden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Woerden is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Woerden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Woerden.

Woningen recent verkocht in Woerden

Er zijn recent 143 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Woerden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Woerden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Woerden. Een eengezinswoning in Woerden komt het meest (54%) voor. Daarna komt een portiekflat met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Woerden

In Woerden wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Woerden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Woerden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Woerden

Starterswoningen in Woerden zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Woerden zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Woerden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Woerden? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Woerden

Wil je een huis kopen in Woerden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Woerden . Er staan momenteel 37 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Woerden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Woerden.

Bekijk alle koopwoningen in Woerden. Zoek je huurwoning in Woerden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Woerden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Woerden is 4.540 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.120 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Woerden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Woerden vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Woerden

Woerden bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.