De Huizenmarkt in Woerden (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Woerden

Woningmarkt Woerden

Woerden is een plaats in de gemeente Woerden. Deze plaats telt volgens het CBS 49.465 inwoners. Momenteel staan er 125 woningen te koop en zijn er recent 160 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Woerden. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 488.606 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 125
Woningen recent verkocht 160
Gemiddelde vraagprijs € 488.606
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Woerden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Woerden is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Woerden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Woerden.

Woningen recent verkocht in Woerden

Er zijn recent 160 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Woerden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Woerden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Woerden. Een eengezinswoning in Woerden komt het meest (52%) voor. Daarna komt een portiekflat met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Woerden

In Woerden wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Woerden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Woerden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Woerden
Binnenring: Nederland

Woerden waar ligt dat?

Woningen te koop Woerden

Wil je een huis kopen in Woerden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Woerden . Er staan momenteel 125 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Woerden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Woerden.

Bekijk hier alle koopwoningen in Woerden. Zoek je huurwoning in Woerden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Woerden

Starterswoningen in Woerden zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Woerden zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Woerden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Woerden? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Woerden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Woerden is 4.053 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.723 euro).

Leeftijden Woerden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Woerden vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Woerden

Woerden bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.