De Huizenmarkt in Weert (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Weert

Woningmarkt Weert

Weert is een plaats in de gemeente Weert. Deze plaats telt volgens het CBS 49.815 inwoners. Momenteel staan er 189 woningen te koop en zijn er recent 189 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Weert. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 449.854 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 189
Woningen recent verkocht 189
Gemiddelde vraagprijs € 449.854
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Weert

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Weert is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Weert moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Weert.

Woningen recent verkocht in Weert

Er zijn recent 189 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Weert. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Weert.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Weert. Een eengezinswoning in Weert komt het meest (53%) voor. Daarna komt een portiekflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Weert

In Weert wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Weert

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Weert (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Weert
Binnenring: Nederland

Weert waar ligt dat?

Woningen te koop Weert

Wil je een huis kopen in Weert? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Weert . Er staan momenteel 189 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Weert alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Weert.

Bekijk hier alle koopwoningen in Weert. Zoek je huurwoning in Weert? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Weert

Starterswoningen in Weert zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Weert zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Weert zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Weert? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Weert

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Weert is 2.876 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.784 euro).

Leeftijden Weert

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Weert vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Weert

Weert bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.