De Huizenmarkt gemeente Weert (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Weert

Woningmarkt Weert

Weert is een gemeente in de provincie Limburg. Deze gemeente telt volgens het CBS 49.815 inwoners. Momenteel staan er 198 woningen te koop en zijn er recent 265 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Weert. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 272.453.

Woningen te koop 198
Woningen recent verkocht 265
Gemiddelde vraagprijs € 443.956
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 272.453
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Weert

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Weert is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Weert moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Weert.

Woningen recent verkocht in Weert

Er zijn recent 265 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Weert. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Weert.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Weert. Een eengezinswoning in Weert komt het meest (54%) voor. Daarna komt een portiekflat met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Weert

In Weert wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Weert

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Weert (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Weert
Binnenring: Nederland

Weert waar ligt dat?

Woningen te koop Weert

Wil je een huis kopen in Weert? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Weert . Er staan momenteel 198 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Weert alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Weert.

Bekijk hier alle koopwoningen in Weert. Zoek je huurwoning in Weert? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Weert

Starterswoningen in Weert zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Weert zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Weert zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Weert? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Weert

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Weert is 2.847 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.766 euro).

Leeftijden Weert

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Weert vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Weert

De gemeente Weert telt 2 plaatsen.

Stramproy Weert

Alle wijken van Weert

Weert bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.