Wageningen in de gemeente Wageningen

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Wageningen

Een eerste blik op Wageningen

Wageningen is een plaats in de gemeente Wageningen. Deze plaats telt volgens het CBS 37.015 inwoners. Momenteel staan er 87 woningen te koop en zijn er recent 225 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Wageningen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 511.572 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 87
Woningen recent verkocht 225
Gemiddelde vraagprijs € 511.572
Percentage gezinnen met kinderen 22%

Verkoopduur woningen in Wageningen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Wageningen is 37 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Wageningen kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Wageningen

Er zijn recent 225 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wageningen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Wageningen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Wageningen. Een portiekflat in Wageningen komt het meest (29%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 28% het meest voor.

Gezinssamenstelling Wageningen

In Wageningen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Wageningen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Wageningen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Wageningen
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Wageningen

Wil je een huis kopen in Wageningen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Wageningen . Er staan momenteel 87 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Wageningen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Wageningen.

Zoek je huurwoning in Wageningen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Wageningen.

Huizenprijzen in Wageningen

Starterswoningen in Wageningen zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Wageningen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Wageningen zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Wageningen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Wageningen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Wageningen is 2.961 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.907 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Wageningen is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Wageningen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Wageningen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Wageningen

Wageningen bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen