De Huizenmarkt in Schiedam (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Schiedam

Woningmarkt Schiedam

Schiedam is een plaats in de gemeente Schiedam. Deze plaats telt volgens het CBS 77.875 inwoners. Momenteel staan er 319 woningen te koop en zijn er recent 721 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schiedam. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 348.355 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 319
Woningen recent verkocht 721
Gemiddelde vraagprijs € 348.355
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Schiedam

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schiedam is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schiedam moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Schiedam.

Woningen recent verkocht in Schiedam

Er zijn recent 721 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schiedam. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schiedam.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schiedam. Een galerijflat in Schiedam komt het meest (32%) voor. Daarna komt een portiekflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schiedam

In Schiedam wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Schiedam

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Schiedam (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Schiedam
Binnenring: Nederland

Schiedam waar ligt dat?

Woningen te koop Schiedam

Wil je een huis kopen in Schiedam? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schiedam . Er staan momenteel 319 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schiedam alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schiedam.

Bekijk hier alle koopwoningen in Schiedam. Zoek je huurwoning in Schiedam? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Schiedam

Starterswoningen in Schiedam zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Schiedam zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schiedam zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Schiedam? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Schiedam

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schiedam is 3.306 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.122 euro).

Leeftijden Schiedam

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schiedam vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Schiedam

Schiedam bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.