Schiedam in de gemeente Schiedam

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Schiedam

Een eerste blik op Schiedam

Schiedam is een plaats in de gemeente Schiedam. Deze plaats telt volgens het CBS 77.875 inwoners. Momenteel staan er 236 woningen te koop en zijn er recent 277 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Schiedam. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 294.297 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 236
Woningen recent verkocht 277
Gemiddelde vraagprijs € 294.297
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Schiedam

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schiedam is 37 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Schiedam kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Schiedam

Er zijn recent 277 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schiedam. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schiedam.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schiedam. Een galerijflat in Schiedam komt het meest (35%) voor. Daarna komt een portiekflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schiedam

In Schiedam wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Schiedam

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Schiedam (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Schiedam
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Schiedam

Wil je een huis kopen in Schiedam? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schiedam. Er staan momenteel 236 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schiedam alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schiedam.

Huizenprijzen in Schiedam

Starterswoningen in Schiedam zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Schiedam zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schiedam zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Schiedam? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Schiedam

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schiedam is 2.384 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.182 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Schiedam is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Schiedam

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schiedam vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Schiedam

Schiedam bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen