Huizenprijzen en de huizenmarkt in Ridderkerk

Begrijp de huizenprijzen in Ridderkerk met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Ridderkerk

Ridderkerk is een plaats in de gemeente Ridderkerk. Deze plaats telt volgens het CBS 45.745 inwoners. Momenteel staan er 100 woningen te koop en zijn er recent 315 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ridderkerk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 478.317 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 100
Woningen recent verkocht 315
Gemiddelde vraagprijs € 478.317
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Ridderkerk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ridderkerk is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ridderkerk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ridderkerk.

Woningen recent verkocht in Ridderkerk

Er zijn recent 315 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ridderkerk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ridderkerk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ridderkerk. Een portiekflat in Ridderkerk komt het meest (40%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 29% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ridderkerk

In Ridderkerk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ridderkerk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ridderkerk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Ridderkerk

Starterswoningen in Ridderkerk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Ridderkerk zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ridderkerk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Ridderkerk? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Ridderkerk

Wil je een huis kopen in Ridderkerk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ridderkerk . Er staan momenteel 100 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ridderkerk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ridderkerk.

Bekijk alle koopwoningen in Ridderkerk. Zoek je huurwoning in Ridderkerk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Ridderkerk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ridderkerk is 3.619 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.544 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Ridderkerk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ridderkerk vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Ridderkerk

Ridderkerk bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.