De Huizenmarkt gemeente Ridderkerk (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Ridderkerk

Woningmarkt Ridderkerk

Ridderkerk is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 45.745 inwoners. Momenteel staan er 224 woningen te koop en zijn er recent 297 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ridderkerk. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 276.443.

Woningen te koop 224
Woningen recent verkocht 297
Gemiddelde vraagprijs € 477.586
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 276.443
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Ridderkerk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ridderkerk is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ridderkerk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ridderkerk.

Woningen recent verkocht in Ridderkerk

Er zijn recent 297 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ridderkerk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ridderkerk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ridderkerk. Een portiekflat in Ridderkerk komt het meest (40%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 28% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ridderkerk

In Ridderkerk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ridderkerk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ridderkerk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Ridderkerk
Binnenring: Nederland

Ridderkerk waar ligt dat?

Woningen te koop Ridderkerk

Wil je een huis kopen in Ridderkerk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ridderkerk . Er staan momenteel 224 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ridderkerk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ridderkerk.

Bekijk hier alle koopwoningen in Ridderkerk. Zoek je huurwoning in Ridderkerk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Ridderkerk

Starterswoningen in Ridderkerk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Ridderkerk zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ridderkerk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Ridderkerk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Ridderkerk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ridderkerk is 3.440 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.405 euro).

Leeftijden Ridderkerk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ridderkerk vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Ridderkerk

De gemeente Ridderkerk telt 1 plaats.

Ridderkerk

Alle wijken van Ridderkerk

Ridderkerk bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.