logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Ridderkerk

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Ridderkerk met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Ridderkerk

Ridderkerk is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 47.477 inwoners. Momenteel staan er 85 woningen te koop en zijn er recent 261 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ridderkerk. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 276.443.

Woningen te koop 85
Woningen recent verkocht 261
Gemiddelde vraagprijs € 480.194
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 276.443
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Ridderkerk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ridderkerk is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ridderkerk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ridderkerk.

Woningen recent verkocht in Ridderkerk

Er zijn recent 261 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ridderkerk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ridderkerk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ridderkerk. Een portiekflat in Ridderkerk komt het meest (39%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 30% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ridderkerk

In Ridderkerk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ridderkerk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ridderkerk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Ridderkerk

Starterswoningen in gemeente Ridderkerk zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Ridderkerk zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Ridderkerk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Ridderkerk? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Ridderkerk

Wil je een huis kopen in gemeente Ridderkerk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Ridderkerk . Er staan momenteel 85 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ridderkerk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ridderkerk.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Ridderkerk. Zoek je huurwoning in gemeente Ridderkerk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Ridderkerk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ridderkerk is 3.742 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.448 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Ridderkerk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ridderkerk vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Ridderkerk

De gemeente Ridderkerk telt 1 plaats.

Ridderkerk

Wijken van Ridderkerk

Ridderkerk bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.