Huizenprijzen en de huizenmarkt in Mechelen

Begrijp de huizenprijzen in Mechelen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Mechelen

Mechelen is een plaats in de gemeente Gulpen-Wittem. Deze plaats telt volgens het CBS 14.205 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Mechelen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 609.890 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 3
Gemiddelde vraagprijs € 609.890
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Mechelen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Mechelen is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Mechelen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Mechelen.

Woningen recent verkocht in Mechelen

Er zijn recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Mechelen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Mechelen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Mechelen. Een eengezinswoning in Mechelen komt het meest (64%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Mechelen

In Mechelen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Mechelen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Mechelen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Mechelen

Starterswoningen in Mechelen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Mechelen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Mechelen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Mechelen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Mechelen

Wil je een huis kopen in Mechelen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Mechelen . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Mechelen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Mechelen.

Bekijk alle koopwoningen in Mechelen. Zoek je huurwoning in Mechelen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Mechelen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Mechelen is 2.876 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.699 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Mechelen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Mechelen vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Mechelen

Mechelen bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.