De Huizenmarkt in Leidschendam (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Leidschendam

Woningmarkt Leidschendam

Leidschendam is een plaats in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Deze plaats telt volgens het CBS 106.550 inwoners. Momenteel staan er 156 woningen te koop en zijn er recent 223 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leidschendam. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 544.342 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 156
Woningen recent verkocht 223
Gemiddelde vraagprijs € 544.342
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Leidschendam

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Leidschendam is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Leidschendam moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Leidschendam.

Woningen recent verkocht in Leidschendam

Er zijn recent 223 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leidschendam. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Leidschendam.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Leidschendam. Een galerijflat in Leidschendam komt het meest (39%) voor. Daarna komt een portiekflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Leidschendam

In Leidschendam wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Leidschendam

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Leidschendam (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Leidschendam
Binnenring: Nederland

Leidschendam waar ligt dat?

Woningen te koop Leidschendam

Wil je een huis kopen in Leidschendam? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Leidschendam . Er staan momenteel 156 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Leidschendam alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Leidschendam.

Bekijk hier alle koopwoningen in Leidschendam. Zoek je huurwoning in Leidschendam? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Leidschendam

Starterswoningen in Leidschendam zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Leidschendam zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Leidschendam zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Leidschendam? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Leidschendam

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Leidschendam is 4.029 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.817 euro).

Leeftijden Leidschendam

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Leidschendam vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Leidschendam

Leidschendam bestaat uit 14 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.