logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Heemskerk

Begrijp de huizenprijzen in Heemskerk met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Heemskerk

Heemskerk is een plaats in de gemeente Heemskerk. Deze plaats telt volgens het CBS 39.431 inwoners. Momenteel staan er 48 woningen te koop en zijn er recent 140 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heemskerk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 513.505 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 48
Woningen recent verkocht 140
Gemiddelde vraagprijs € 513.505
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Heemskerk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heemskerk is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heemskerk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heemskerk.

Woningen recent verkocht in Heemskerk

Er zijn recent 140 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heemskerk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heemskerk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heemskerk. Een eengezinswoning in Heemskerk komt het meest (36%) voor. Daarna komt een galerijflat met 28% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heemskerk

In Heemskerk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Heemskerk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Heemskerk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Heemskerk

Starterswoningen in Heemskerk zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Heemskerk zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Heemskerk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Heemskerk? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Heemskerk

Wil je een huis kopen in Heemskerk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Heemskerk . Er staan momenteel 48 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heemskerk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heemskerk.

Bekijk alle koopwoningen in Heemskerk. Zoek je huurwoning in Heemskerk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Heemskerk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heemskerk is 3.984 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.823 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Heemskerk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heemskerk vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Heemskerk

Heemskerk bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.