De Huizenmarkt in Heemskerk (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Heemskerk

Woningmarkt Heemskerk

Heemskerk is een plaats in de gemeente Heemskerk. Deze plaats telt volgens het CBS 34.485 inwoners. Momenteel staan er 97 woningen te koop en zijn er recent 190 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heemskerk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 464.451 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 97
Woningen recent verkocht 190
Gemiddelde vraagprijs € 464.451
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Heemskerk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heemskerk is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heemskerk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heemskerk.

Woningen recent verkocht in Heemskerk

Er zijn recent 190 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heemskerk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heemskerk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heemskerk. Een eengezinswoning in Heemskerk komt het meest (34%) voor. Daarna komt een galerijflat met 30% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heemskerk

In Heemskerk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Heemskerk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Heemskerk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Heemskerk
Binnenring: Nederland

Heemskerk waar ligt dat?

Woningen te koop Heemskerk

Wil je een huis kopen in Heemskerk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Heemskerk . Er staan momenteel 97 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heemskerk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heemskerk.

Bekijk hier alle koopwoningen in Heemskerk. Zoek je huurwoning in Heemskerk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Heemskerk

Starterswoningen in Heemskerk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Heemskerk zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Heemskerk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Heemskerk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Heemskerk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heemskerk is 3.795 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.472 euro).

Leeftijden Heemskerk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heemskerk vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Heemskerk

Heemskerk bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.