Alle woningmarktinfo Gemeente Valkenswaard

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Valkenswaard

Een eerste blik op Valkenswaard

Valkenswaard is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 30.650 inwoners. Momenteel staan er 107 woningen te koop en zijn er recent 226 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Valkenswaard. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 107
Woningen recent verkocht 226
Gemiddelde vraagprijs € 556.839
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Valkenswaard

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Valkenswaard is 34 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Valkenswaard moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Valkenswaard.

Woningen recent verkocht in Valkenswaard

Er zijn recent 226 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Valkenswaard. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Valkenswaard.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Valkenswaard. Een eengezinswoning in Valkenswaard komt het meest (52%) voor. Daarna komt een portiekflat met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Valkenswaard

In Valkenswaard wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Valkenswaard

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Valkenswaard (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Valkenswaard
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Valkenswaard

Wil je een huis kopen in Valkenswaard? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Valkenswaard . Er staan momenteel 107 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Valkenswaard alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Valkenswaard.

Zoek je huurwoning in Valkenswaard? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Valkenswaard.

Huizenprijzen in Valkenswaard

Starterswoningen in Valkenswaard zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Valkenswaard zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Valkenswaard zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Valkenswaard? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Valkenswaard

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Valkenswaard is 3.417 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.043 euro).

Leeftijden Valkenswaard

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Valkenswaard vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Valkenswaard

De gemeente Valkenswaard telt 1 plaats.

Valkenswaard

Alle wijken van Valkenswaard

Valkenswaard bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen