De Huizenmarkt gemeente Rijswijk (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Rijswijk

Woningmarkt Rijswijk

Rijswijk is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 50.655 inwoners. Momenteel staan er 229 woningen te koop en zijn er recent 234 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rijswijk. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 298.373.

Woningen te koop 229
Woningen recent verkocht 234
Gemiddelde vraagprijs € 428.181
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 298.373
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Rijswijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rijswijk is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rijswijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Rijswijk.

Woningen recent verkocht in Rijswijk

Er zijn recent 234 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rijswijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rijswijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rijswijk. Een portiekflat in Rijswijk komt het meest (36%) voor. Daarna komt een galerijflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rijswijk

In Rijswijk wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Rijswijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Rijswijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Rijswijk
Binnenring: Nederland

Rijswijk waar ligt dat?

Woningen te koop Rijswijk

Wil je een huis kopen in Rijswijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Rijswijk . Er staan momenteel 229 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rijswijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rijswijk.

Bekijk hier alle koopwoningen in Rijswijk. Zoek je huurwoning in Rijswijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Rijswijk

Starterswoningen in Rijswijk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Rijswijk zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Rijswijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Rijswijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Rijswijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rijswijk is 3.678 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.417 euro).

Leeftijden Rijswijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rijswijk vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Rijswijk

De gemeente Rijswijk telt 1 plaats.

Rijswijk

Alle wijken van Rijswijk

Rijswijk bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.