De Huizenmarkt gemeente Papendrecht (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Papendrecht

Woningmarkt Papendrecht

Papendrecht is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 32.260 inwoners. Momenteel staan er 103 woningen te koop en zijn er recent 205 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Papendrecht. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 277.857.

Woningen te koop 103
Woningen recent verkocht 205
Gemiddelde vraagprijs € 405.576
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 277.857
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Papendrecht

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Papendrecht is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Papendrecht moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Papendrecht.

Woningen recent verkocht in Papendrecht

Er zijn recent 205 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Papendrecht. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Papendrecht.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Papendrecht. Een eengezinswoning in Papendrecht komt het meest (41%) voor. Daarna komt een portiekflat met 29% het meest voor.

Gezinssamenstelling Papendrecht

In Papendrecht wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Papendrecht

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Papendrecht (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Papendrecht
Binnenring: Nederland

Papendrecht waar ligt dat?

Woningen te koop Papendrecht

Wil je een huis kopen in Papendrecht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Papendrecht . Er staan momenteel 103 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Papendrecht alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Papendrecht.

Bekijk hier alle koopwoningen in Papendrecht. Zoek je huurwoning in Papendrecht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Papendrecht

Starterswoningen in Papendrecht zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Papendrecht zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Papendrecht zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Papendrecht? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Papendrecht

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Papendrecht is 3.339 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.038 euro).

Leeftijden Papendrecht

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Papendrecht vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Papendrecht

De gemeente Papendrecht telt 1 plaats.

Papendrecht

Alle wijken van Papendrecht

Papendrecht bestaat uit 1 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.