De Huizenmarkt gemeente Laren (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Laren

Woningmarkt Laren

Laren is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 11.145 inwoners. Momenteel staan er 87 woningen te koop en zijn er recent 42 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Laren. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 87
Woningen recent verkocht 42
Gemiddelde vraagprijs € 1.268.237
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Laren

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Laren is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Laren moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Laren.

Woningen recent verkocht in Laren

Er zijn recent 42 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Laren. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Laren.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Laren. Een eengezinswoning in Laren komt het meest (45%) voor. Daarna komt een villa met 28% het meest voor.

Gezinssamenstelling Laren

In Laren wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Laren

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Laren (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Laren
Binnenring: Nederland

Laren waar ligt dat?

Woningen te koop Laren

Wil je een huis kopen in Laren? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Laren . Er staan momenteel 87 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Laren alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Laren.

Bekijk hier alle koopwoningen in Laren. Zoek je huurwoning in Laren? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Laren

Starterswoningen in Laren zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Laren zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Laren zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Laren? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Laren

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Laren is 6.759 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (5.699 euro).

Leeftijden Laren

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Laren vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Laren

De gemeente Laren telt 1 plaats.

Laren

Alle wijken van Laren

Laren bestaat uit 1 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Wijk
Laren