Alle woningmarktinfo Gemeente Heerhugowaard

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Heerhugowaard

Een eerste blik op Heerhugowaard

Heerhugowaard is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 55.805 inwoners. Momenteel staan er 183 woningen te koop en zijn er recent 568 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerhugowaard. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 183
Woningen recent verkocht 568
Gemiddelde vraagprijs € 372.186
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Heerhugowaard

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heerhugowaard is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heerhugowaard moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heerhugowaard.

Woningen recent verkocht in Heerhugowaard

Er zijn recent 568 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerhugowaard. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heerhugowaard.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heerhugowaard. Een eengezinswoning in Heerhugowaard komt het meest (61%) voor. Daarna komt een galerijflat met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heerhugowaard

In Heerhugowaard wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Heerhugowaard

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Heerhugowaard (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Heerhugowaard
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Heerhugowaard

Wil je een huis kopen in Heerhugowaard? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Heerhugowaard . Er staan momenteel 183 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heerhugowaard alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heerhugowaard.

Zoek je huurwoning in Heerhugowaard? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Heerhugowaard.

Huizenprijzen in Heerhugowaard

Starterswoningen in Heerhugowaard zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Heerhugowaard zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Heerhugowaard zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Heerhugowaard? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Heerhugowaard

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heerhugowaard is 3.286 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.678 euro).

Leeftijden Heerhugowaard

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heerhugowaard vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Heerhugowaard

De gemeente Heerhugowaard telt 1 plaats.

Heerhugowaard

Alle wijken van Heerhugowaard

Heerhugowaard bestaat uit 21 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen