Gemeente Enkhuizen

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Enkhuizen

Een eerste blik op Enkhuizen

Enkhuizen is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 18.475 inwoners. Momenteel staan er 56 woningen te koop en zijn er recent 81 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Enkhuizen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 355.799 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 56
Woningen recent verkocht 81
Gemiddelde vraagprijs € 355.799
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Enkhuizen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Enkhuizen is 39 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Enkhuizen kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Enkhuizen

Er zijn recent 81 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Enkhuizen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Enkhuizen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Enkhuizen. Een eengezinswoning in Enkhuizen komt het meest (59%) voor. Daarna komt een galerijflat met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Enkhuizen

In Enkhuizen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Enkhuizen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Enkhuizen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Enkhuizen
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Enkhuizen

Wil je een huis kopen in Enkhuizen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Enkhuizen. Er staan momenteel 56 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Enkhuizen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Enkhuizen.

Huizenprijzen in Enkhuizen

Starterswoningen in Enkhuizen zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Enkhuizen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Enkhuizen zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Enkhuizen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Enkhuizen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Enkhuizen is 2.470 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.427 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Enkhuizen is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Enkhuizen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Enkhuizen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Enkhuizen

De gemeente Enkhuizen telt 1 plaats.

Enkhuizen

Alle wijken van Enkhuizen

Enkhuizen bestaat uit 2 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Wijk
00
01
Instellingen zijn opgeslagen