Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Barendrecht

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Barendrecht met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Barendrecht

Barendrecht is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 108.545 inwoners. Momenteel staan er 79 woningen te koop en zijn er recent 243 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Barendrecht. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 367.579.

Woningen te koop 79
Woningen recent verkocht 243
Gemiddelde vraagprijs € 539.594
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 367.579
Percentage gezinnen met kinderen 46%

Verkoopduur woningen in Barendrecht

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Barendrecht is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Barendrecht moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Barendrecht.

Woningen recent verkocht in Barendrecht

Er zijn recent 243 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Barendrecht. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Barendrecht.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Barendrecht. Een eengezinswoning in Barendrecht komt het meest (50%) voor. Daarna komt een portiekflat met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Barendrecht

In Barendrecht wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Barendrecht

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Barendrecht (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Barendrecht

Starterswoningen in gemeente Barendrecht zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Barendrecht zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Barendrecht zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Barendrecht? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Barendrecht

Wil je een huis kopen in gemeente Barendrecht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Barendrecht . Er staan momenteel 79 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Barendrecht alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Barendrecht.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Barendrecht. Zoek je huurwoning in gemeente Barendrecht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Barendrecht

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Barendrecht is 3.891 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.814 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Barendrecht

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Barendrecht vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Barendrecht

De gemeente Barendrecht telt 1 plaats.

Barendrecht

Wijken van Barendrecht

Barendrecht bestaat uit 24 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.