Estlandgracht in gemeente Amsterdam

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Estlandgracht

Een eerste blik op Estlandgracht

Estlandgracht is een wijk in de gemeente Amsterdam. Deze wijk telt volgens het CBS 10.045 inwoners. Momenteel staan er 27 woningen te koop en zijn er recent 52 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Estlandgracht. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 489.582 euro.

Woningen te koop 27
Woningen recent verkocht 52
Gemiddelde vraagprijs € 489.582
Percentage gezinnen met kinderen 16%

Verkoopduur woningen in Estlandgracht

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Estlandgracht is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Estlandgracht moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Estlandgracht.

Woningen recent verkocht in Estlandgracht

Er zijn recent 52 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Estlandgracht. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Estlandgracht.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Estlandgracht. Een bovenwoning in Estlandgracht komt het meest (65%) voor. Daarna komt een portiekflat met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Estlandgracht

In Estlandgracht wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Estlandgracht

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Estlandgracht (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Estlandgracht
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Estlandgracht

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Estlandgracht vergeleken met de Amsterdam en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Estlandgracht

Wil je een huis kopen in Estlandgracht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Estlandgracht . Er staan momenteel 27 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Estlandgracht alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Estlandgracht.

Zoek je huurwoning in Estlandgracht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Estlandgracht.

Huizenprijzen in Estlandgracht

Starterswoningen in Estlandgracht zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Estlandgracht zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Estlandgracht zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Estlandgracht? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Estlandgracht

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Estlandgracht is 5.130 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (5.114 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Estlandgracht is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Estlandgracht

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Estlandgracht vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Estlandgracht

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Estlandgracht? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Estlandgracht

Koningin Wilhelminaplein Andreasterrein Delflandpleinbuurt Oost Delflandpleinbuurt West Riekerhaven Schipluidenbuurt

Instellingen zijn opgeslagen