Alle woningmarktinfo Schinkelbuurt in Amsterdam

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Schinkelbuurt

Een eerste blik op Schinkelbuurt

Schinkelbuurt is een wijk in de gemeente Amsterdam. Deze wijk telt volgens het CBS 3.820 inwoners. Momenteel staan er 19 woningen te koop en zijn er recent 42 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Schinkelbuurt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 558.887 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 19
Woningen recent verkocht 42
Gemiddelde vraagprijs € 558.887
Percentage gezinnen met kinderen 16%

Verkoopduur woningen in Schinkelbuurt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schinkelbuurt is 11 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schinkelbuurt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Schinkelbuurt.

Woningen recent verkocht in Schinkelbuurt

Er zijn recent 42 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schinkelbuurt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schinkelbuurt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schinkelbuurt. Een bovenwoning in Schinkelbuurt komt het meest (79%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schinkelbuurt

In Schinkelbuurt wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Schinkelbuurt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Schinkelbuurt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Schinkelbuurt
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Schinkelbuurt

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Schinkelbuurt vergeleken met de Amsterdam en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Schinkelbuurt

Wil je een huis kopen in Schinkelbuurt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schinkelbuurt . Er staan momenteel 19 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schinkelbuurt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schinkelbuurt.

Zoek je huurwoning in Schinkelbuurt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Schinkelbuurt.

Huizenprijzen in Schinkelbuurt

Starterswoningen in Schinkelbuurt zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Schinkelbuurt zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schinkelbuurt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Schinkelbuurt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Schinkelbuurt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schinkelbuurt is 7.227 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (6.757 euro).

Leeftijden Schinkelbuurt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schinkelbuurt vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Schinkelbuurt

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Schinkelbuurt? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Schinkelbuurt

Schinkelbuurt Noord Schinkelbuurt Zuid

Instellingen zijn opgeslagen