IJburg Zuid in gemeente Amsterdam

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in IJburg Zuid

Een eerste blik op IJburg Zuid

IJburg Zuid is een wijk in de gemeente Amsterdam. Deze wijk telt volgens het CBS 8.095 inwoners. Momenteel staan er 30 woningen te koop en zijn er recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in IJburg Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 664.094 euro.

Woningen te koop 30
Woningen recent verkocht 24
Gemiddelde vraagprijs € 664.094
Percentage gezinnen met kinderen 53%

Verkoopduur woningen in IJburg Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in IJburg Zuid is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in IJburg Zuid moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in IJburg Zuid.

Woningen recent verkocht in IJburg Zuid

Er zijn recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in IJburg Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond IJburg Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in IJburg Zuid. Een bovenwoning in IJburg Zuid komt het meest (34%) voor. Daarna komt een portiekflat met 27% het meest voor.

Gezinssamenstelling IJburg Zuid

In IJburg Zuid wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat IJburg Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van IJburg Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: IJburg Zuid
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers IJburg Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van IJburg Zuid vergeleken met de Amsterdam en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in IJburg Zuid

Wil je een huis kopen in IJburg Zuid? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in IJburg Zuid. Er staan momenteel 30 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in IJburg Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in IJburg Zuid.

Huizenprijzen in IJburg Zuid

Starterswoningen in IJburg Zuid zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in IJburg Zuid zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in IJburg Zuid zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in IJburg Zuid? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs IJburg Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in IJburg Zuid is 4.546 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.290 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in IJburg Zuid is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden IJburg Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in IJburg Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in IJburg Zuid

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in IJburg Zuid? Ontdek ook de buurten binnen de wijk IJburg Zuid

Rieteiland Oost Haveneiland Oost Haveneiland Noord

Instellingen zijn opgeslagen