Da Costabuurt in gemeente Amsterdam

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Da Costabuurt

Een eerste blik op Da Costabuurt

Da Costabuurt is een wijk in de gemeente Amsterdam. Deze wijk telt volgens het CBS 4.705 inwoners. Momenteel staan er 37 woningen te koop en zijn er recent 47 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Da Costabuurt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 558.043 euro.

Woningen te koop 37
Woningen recent verkocht 47
Gemiddelde vraagprijs € 558.043
Percentage gezinnen met kinderen 16%

Verkoopduur woningen in Da Costabuurt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Da Costabuurt is 13 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Da Costabuurt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Da Costabuurt.

Woningen recent verkocht in Da Costabuurt

Er zijn recent 47 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Da Costabuurt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Da Costabuurt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Da Costabuurt. Een bovenwoning in Da Costabuurt komt het meest (82%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Da Costabuurt

In Da Costabuurt wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Da Costabuurt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Da Costabuurt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Da Costabuurt
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Da Costabuurt

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Da Costabuurt vergeleken met de Amsterdam en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Da Costabuurt

Wil je een huis kopen in Da Costabuurt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Da Costabuurt . Er staan momenteel 37 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Da Costabuurt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Da Costabuurt.

Zoek je huurwoning in Da Costabuurt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Da Costabuurt.

Huizenprijzen in Da Costabuurt

Starterswoningen in Da Costabuurt zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Da Costabuurt zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Da Costabuurt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Da Costabuurt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Da Costabuurt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Da Costabuurt is 7.052 euro. Dit is nagenoeg gelijk vergeleken met vorige jaar (7.047 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Da Costabuurt is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Da Costabuurt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Da Costabuurt vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Da Costabuurt

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Da Costabuurt? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Da Costabuurt

Da Costabuurt Noord

Instellingen zijn opgeslagen