Huizenmarkt Dorp Sloten in Amsterdam (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Dorp Sloten

Woningmarkt Dorp Sloten

Dorp Sloten is een buurt in de wijk Sloter-/Riekerpolder en plaats Amsterdam binnen de gemeente Amsterdam. Deze buurt telt volgens het CBS 14.005 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dorp Sloten. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 670.144 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 8
Gemiddelde vraagprijs € 670.144
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Dorp Sloten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dorp Sloten is 13 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dorp Sloten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dorp Sloten.

Woningen recent verkocht in Dorp Sloten

Er zijn recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dorp Sloten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dorp Sloten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dorp Sloten. Een eengezinswoning in Dorp Sloten komt het meest (48%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dorp Sloten

In Dorp Sloten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dorp Sloten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dorp Sloten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Dorp Sloten
Binnenring: Nederland

Dorp Sloten waar ligt dat?

Woningen te koop Dorp Sloten

Wil je een huis kopen in Dorp Sloten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dorp Sloten . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dorp Sloten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dorp Sloten.

Bekijk hier alle koopwoningen in Dorp Sloten. Zoek je huurwoning in Dorp Sloten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Dorp Sloten

Starterswoningen in Dorp Sloten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Dorp Sloten zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dorp Sloten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Dorp Sloten? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Dorp Sloten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dorp Sloten is 5.892 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.842 euro).

Leeftijden Dorp Sloten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dorp Sloten vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Dorp Sloten

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Dorp Sloten. De buurt zelf valt binnen de wijk Sloter-/Riekerpolder in de gemeente Amsterdam.

Riekerpolder Park Haagseweg Nieuwe Meer Sloterweg e.o. Nieuw Sloten Noordwest Nieuw Sloten Noordoost Belgiëplein e.o. Nieuw Sloten Zuidwest Nieuw Sloten Zuidoost Dorp Sloten

Alle straten van Dorp Sloten

Dorp Sloten bestaat uit 13 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.