Huizenmarkt Operabuurt in Amstelveen (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Operabuurt

Woningmarkt Operabuurt

Operabuurt is een buurt in de wijk Bankras, Kostverloren en plaats Amstelveen binnen de gemeente Amstelveen. Deze buurt telt volgens het CBS 9.830 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Operabuurt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 460.116 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 7
Gemiddelde vraagprijs € 460.116
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Operabuurt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Operabuurt is 12 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Operabuurt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Operabuurt.

Woningen recent verkocht in Operabuurt

Er zijn recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Operabuurt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Operabuurt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Operabuurt. Een portiekflat in Operabuurt komt het meest (37%) voor. Daarna komt een galerijflat met 36% het meest voor.

Gezinssamenstelling Operabuurt

In Operabuurt wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Operabuurt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Operabuurt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Operabuurt
Binnenring: Nederland

Operabuurt waar ligt dat?

Woningen te koop Operabuurt

Wil je een huis kopen in Operabuurt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Operabuurt . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Operabuurt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Operabuurt.

Bekijk hier alle koopwoningen in Operabuurt. Zoek je huurwoning in Operabuurt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Operabuurt

Starterswoningen in Operabuurt zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Operabuurt zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Operabuurt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Operabuurt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Operabuurt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Operabuurt is 4.479 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.263 euro).

Leeftijden Operabuurt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Operabuurt vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Operabuurt

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Operabuurt. De buurt zelf valt binnen de wijk Bankras, Kostverloren in de gemeente Amstelveen.

Heldenbuurt Zeestratenbuurt Boekenbuurt Operabuurt

Alle straten van Operabuurt

Operabuurt bestaat uit 11 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.