De Huizenmarkt in Enkhuizen (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Enkhuizen

Woningmarkt Enkhuizen

Enkhuizen is een plaats in de gemeente Enkhuizen. Deze plaats telt volgens het CBS 18.475 inwoners. Momenteel staan er 77 woningen te koop en zijn er recent 77 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Enkhuizen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 387.590 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 77
Woningen recent verkocht 77
Gemiddelde vraagprijs € 387.590
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Enkhuizen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Enkhuizen is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Enkhuizen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Enkhuizen.

Woningen recent verkocht in Enkhuizen

Er zijn recent 77 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Enkhuizen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Enkhuizen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Enkhuizen. Een eengezinswoning in Enkhuizen komt het meest (64%) voor. Daarna komt een galerijflat met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Enkhuizen

In Enkhuizen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Enkhuizen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Enkhuizen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Enkhuizen
Binnenring: Nederland

Enkhuizen waar ligt dat?

Woningen te koop Enkhuizen

Wil je een huis kopen in Enkhuizen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Enkhuizen . Er staan momenteel 77 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Enkhuizen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Enkhuizen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Enkhuizen. Zoek je huurwoning in Enkhuizen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Enkhuizen

Starterswoningen in Enkhuizen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Enkhuizen zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Enkhuizen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Enkhuizen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Enkhuizen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Enkhuizen is 3.464 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.935 euro).

Leeftijden Enkhuizen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Enkhuizen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Enkhuizen

Enkhuizen bestaat uit 2 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Wijk
00
01