logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Enkhuizen

Begrijp de huizenprijzen in Enkhuizen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Enkhuizen

Enkhuizen is een plaats in de gemeente Enkhuizen. Deze plaats telt volgens het CBS 18.885 inwoners. Momenteel staan er 28 woningen te koop en zijn er recent 114 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Enkhuizen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 396.293 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 28
Woningen recent verkocht 114
Gemiddelde vraagprijs € 396.293
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Enkhuizen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Enkhuizen is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Enkhuizen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Enkhuizen.

Woningen recent verkocht in Enkhuizen

Er zijn recent 114 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Enkhuizen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Enkhuizen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Enkhuizen. Een eengezinswoning in Enkhuizen komt het meest (66%) voor. Daarna komt een galerijflat met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Enkhuizen

In Enkhuizen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Enkhuizen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Enkhuizen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Enkhuizen

Starterswoningen in Enkhuizen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Enkhuizen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Enkhuizen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Enkhuizen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Enkhuizen

Wil je een huis kopen in Enkhuizen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Enkhuizen . Er staan momenteel 28 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Enkhuizen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Enkhuizen.

Bekijk alle koopwoningen in Enkhuizen. Zoek je huurwoning in Enkhuizen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Enkhuizen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Enkhuizen is 3.538 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.441 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Enkhuizen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Enkhuizen vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Enkhuizen

Enkhuizen bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.