logo Huispedia
  • Blog
  • 3 tips om op een slimme manier jouw volgende huis te vinden
Actualiteiten

3 tips om op een slimme manier jouw volgende huis te vinden.


Geschreven door Jimmy Geplaatst op 21 jul. 2023 3 min. lezen

Je kent het wel: op de bank hele avonden jouw droomhuis zoeken. Dat is leuk, maar het kan ook frustrerend worden. Zeker als er door een dalend woningaanbod weinig woningen naar voren komen die bij jouw wensen passen. Met deze drie tips, zorg je ervoor dat je wél jouw droomhuis vindt door slim te zoeken.

1. Speel met de filters

Het is goed om te weten wat je wil voordat je gaat zoeken. Maar staar je niet blind op de filters en speel er ook mee. Onze oprichter Maxim Bours geeft daar een goed voorbeeld van in onze speciale podcast over slim een huis zoeken. Maxim zocht net als veel andere zoekers een huis met minimaal 75 m2 woonoppervlak en viste de hele tijd achter het net. Totdat hij zijn filter veranderde naar ‘minimaal 65 m2’. Die vierkante meters verschil maken een huis niet ongeschikt voor jou om in te wonen, maar zorgen er wel voor dat je een hoop zoekers die op zoek zijn naar een huis met minimaal 75 m2 te slim af bent. Zo kon Maxim alsnog in een oververhitte markt zijn eerste huis kopen. En zo zijn er nog veel meer filters waar je mee kan spelen.

2. Houd bij de prijs rekening met onderbieden

Als je weet wat je maximaal kan lenen, weet je wat je budget is. Veel zoekers stellen dan dit maximale hypotheekbedrag in als de prijs bij hun zoekopdracht. Er staat dan een filter op de vraagprijs, maar die zegt zeker niet alles. Een huis kan bijvoorbeeld ‘hoog in de markt’ worden gezet met een te hoge vraagprijs. In dat geval kan onderbieden een optie zijn: het uitbrengen van een bod onder de vraagprijs. Om deze reden is het slim om de prijsfilter hoger te zetten. De vraagprijs ligt dan misschien boven jouw budget, maar als je kan onderbieden past de woning misschien wél binnen budget. Heb je een woning op het oog? Dan hebben we Huispedia Plus voor je. Daarmee weet je direct hoeveel je moet bieden op élke woning. Je krijgt daarmee onbeperkt de belangrijkste inzichten die normaal alleen makelaars hebben. Zo weet je zeker dat er voor jou geen informatie wordt achterhouden.

3. Neem ook huizen mee die binnenkort of bij een goed bod te koop staan

Huispedia heeft het grootste woningaanbod van Nederland. Sterker nog, 20% meer aanbod dan dat ene andere grote woningplatform in Nederland. Bij Huispedia kunnen huiseigenaren namelijk ook zélf de woning te koop zetten. Daarnaast kunnen ze aangeven dat hun huis binnenkort te koop komt te staan of dat ze open staan voor een goed bod. Maak daar gebruik van, zo ben je er ruim op tijd bij en heb je minder last van concurrentie. Bij het aanmaken van een zoekopdracht kan je met een filter aangeven dat dit soort woningen ook naar voren mogen komen. Als je de zoekopdracht meteen opslaat ontvang je altijd notificaties en ben jij er op deze manier veel sneller bij dan andere zoekers. Perfect bij het vinden van jouw droomhuis voordat het officieel te koop staat.

Aan de slag

Met deze drie tips kan jij op een slimme manier het huis van je dromen vinden op Huispedia. Tijd dus om aan de slag te gaan en jouw zoekopdracht in te stellen. Ben je op zoek naar meer tips van de experts op het gebied van zoeken? Luister dan onze speciale podcast over slim zoeken.

3 tips om op een slimme manier jouw volgende huis te vinden
Jimmy 15 apr. 2024
Vind je deze informatie nuttig?
Bedankt voor je feedback.

Hoe zouden we jou beter kunnen helpen?

Geef in je eigen woorden aan waar het over gaat. We bekijken alle feedback maar kunnen daar niet op reageren.

Feedback moet minimaal 10 tekens bevatten