logo Huispedia
  • Blog
  • Nooit meer te veel bieden met Huispedia Plus
Nieuw op Huispedia

Nooit meer te veel bieden met Huispedia Plus.


Huispedia Plus stel succesvol huis kopen
Geschreven door Jimmy Geplaatst op 18 dec. 2023 3 min. lezen

Een huis kopen doe je niet elke dag. Niet zo gek dus dat de meesten van ons bij het kopen van een huis soms wat onzeker kunnen zijn. Om jou te helpen om succesvol een huis te kopen hebben wij Huispedia Plus ontwikkeld. Daarmee krijg je onbeperkt de belangrijkste inzichten die normaal alleen makelaars hebben. En dat geldt voor alle woningen in Nederland. Of deze nou exclusief op Huispedia zijn geplaatst of op een andere site die we 24/7 voor jou in de gaten houden: jij weet altijd wat een realistisch bod zou zijn. Hoe dat precies werkt? Dat leggen wij hieronder uit.

Krijg nu wél toegang tot de belangrijkste inzichten

Iedereen die een huis gaat kopen, komt op een gegeven moment bij de vraag: wat moet ik bieden? Een moeilijke vraag, omdat je als koper niet de belangrijkste inzichten hebt voor een goed antwoord. Die inzichten worden namelijk voor jou achtergehouden.

Omdat we bij Huispedia strijden voor een eerlijke woningmarkt zeggen we: dat moet stoppen. Daarom hebben we Huispedia Plus ontwikkeld. Zo weet je precies wat je moet bieden en voorkom je dat je onnodig te veel biedt.

Hoe Huispedia Plus werkt

Een realistisch bod is altijd gebaseerd op de volgende belangrijkste inzichten.

Vergelijkbaar verkochte woningen

Allereerst kijk je naar vergelijkbaar verkochte woningen. We laten je precies zien voor hoeveel vergelijkbare woningen recent zijn verkocht. Daardoor weet je van ieder winnend bod in de buurt wat de prijs was per vierkante meter (m²).

Tijdlijn met verborgen prijsaanpassingen

Van iedere woning krijg je een tijdlijn te zien. Zo weet je of een woning eerder te koop is gezet en of die in prijs is verhoogd of verlaagd. Handig om te weten, want dan weet je meteen of de verkoper trucjes uithaalt.

Biedgedrag in de buurt

Goed, je weet met Huispedia Plus dus de koopsommen van vergelijkbaar verkochte woningen. Omdat we ook alle vraagprijzen bijhouden, weet je ook of de koopsom van die woningen onder of boven de vraagprijs was. Zo weet je precies wat de trend is in de buurt: wordt er veel overboden of kan je juist gaan onderbieden?

Waardeontwikkeling

Je wil niet alleen weten wat de woning nu waard is, maar ook hoe de waarde zich gaat ontwikkelen. Gaan de prijzen straks dalen, dan wil je zeker weten dat je niet te veel betaalt. Gaan de prijzen stijgen, dan kan je daar ook rekening mee houden in je bod.

Populariteit

Op basis van zoekgedrag, weet je hoe populair een woning is. Zo weet je direct of en hoeveel échte potentiële kopers er zijn. Daarmee heb je een realistisch beeld van de concurrentie.

Bied nooit meer te veel

Uiteindelijk komen alle belangrijkste inzichten samen in ons realistische bod. Daarmee weet je precies hoeveel je moet bieden. En dat dus geldt voor alle 42.761 woningen die nu in Nederland te koop staan.

Sommige inzichten kon je eerder al krijgen voor €24,95 per woning. Maar wil je met succes een huis kopen? Dan wil je juist de inzichten inzien van álle woningen die te koop staan. En dat natuurlijk direct, oftewel voordat je gaat bezichtigen. Daarom introduceren we Huispedia Plus: voor €49 weet je alles wat je moet weten van élk huis dat je op het oog hebt.

Meer informatie over Huispedia Plus vind je hier.

Nooit meer te veel bieden met Huispedia Plus
Jimmy 15 apr. 2024
Vind je deze informatie nuttig?
Bedankt voor je feedback.

Hoe zouden we jou beter kunnen helpen?

Geef in je eigen woorden aan waar het over gaat. We bekijken alle feedback maar kunnen daar niet op reageren.

Feedback moet minimaal 10 tekens bevatten