De Huizenmarkt in Nuenen (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Nuenen

Woningmarkt Nuenen

Nuenen is een plaats in de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Deze plaats telt volgens het CBS 27.725 inwoners. Momenteel staan er 94 woningen te koop en zijn er recent 164 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nuenen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 577.473 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 94
Woningen recent verkocht 164
Gemiddelde vraagprijs € 577.473
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Nuenen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nuenen is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nuenen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Nuenen.

Woningen recent verkocht in Nuenen

Er zijn recent 164 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nuenen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nuenen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nuenen. Een eengezinswoning in Nuenen komt het meest (65%) voor. Daarna komt een portiekflat met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nuenen

In Nuenen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Nuenen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Nuenen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Nuenen
Binnenring: Nederland

Nuenen waar ligt dat?

Woningen te koop Nuenen

Wil je een huis kopen in Nuenen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nuenen . Er staan momenteel 94 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nuenen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nuenen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Nuenen. Zoek je huurwoning in Nuenen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Nuenen

Starterswoningen in Nuenen zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Nuenen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nuenen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Nuenen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Nuenen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nuenen is 3.661 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.452 euro).

Leeftijden Nuenen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nuenen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Nuenen

Nuenen bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.