De Huizenmarkt in Harmelen (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Harmelen

Woningmarkt Harmelen

Harmelen is een plaats in de gemeente Woerden. Deze plaats telt volgens het CBS 49.465 inwoners. Momenteel staan er 28 woningen te koop en zijn er recent 60 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Harmelen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 733.217 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 28
Woningen recent verkocht 60
Gemiddelde vraagprijs € 733.217
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Harmelen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Harmelen is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Harmelen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Harmelen.

Woningen recent verkocht in Harmelen

Er zijn recent 60 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Harmelen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Harmelen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Harmelen. Een eengezinswoning in Harmelen komt het meest (76%) voor. Daarna komt een portiekflat met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Harmelen

In Harmelen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Harmelen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Harmelen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Harmelen
Binnenring: Nederland

Harmelen waar ligt dat?

Woningen te koop Harmelen

Wil je een huis kopen in Harmelen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Harmelen . Er staan momenteel 28 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Harmelen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Harmelen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Harmelen. Zoek je huurwoning in Harmelen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Harmelen

Starterswoningen in Harmelen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Harmelen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Harmelen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Harmelen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Harmelen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Harmelen is 4.414 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.891 euro).

Leeftijden Harmelen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Harmelen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Harmelen

Harmelen bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.