Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Oirschot

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Oirschot met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Oirschot

Oirschot is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 18.550 inwoners. Momenteel staan er 46 woningen te koop en zijn er recent 98 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oirschot. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 420.299.

Woningen te koop 46
Woningen recent verkocht 98
Gemiddelde vraagprijs € 576.585
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 420.299
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Oirschot

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oirschot is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oirschot moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oirschot.

Woningen recent verkocht in Oirschot

Er zijn recent 98 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oirschot. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oirschot.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oirschot. Een eengezinswoning in Oirschot komt het meest (63%) voor. Daarna komt een bungalow met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oirschot

In Oirschot wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oirschot

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oirschot (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Oirschot

Starterswoningen in gemeente Oirschot zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Oirschot zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Oirschot zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Oirschot? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Oirschot

Wil je een huis kopen in gemeente Oirschot? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Oirschot . Er staan momenteel 46 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oirschot alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oirschot.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Oirschot. Zoek je huurwoning in gemeente Oirschot? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Oirschot

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oirschot is 4.171 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.809 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Oirschot

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oirschot vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Oirschot

De gemeente Oirschot telt 2 plaatsen.

Oirschot Oost West en Middelbeers

Wijken van Oirschot

Oirschot bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.