De Huizenmarkt gemeente Oirschot (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Oirschot

Woningmarkt Oirschot

Oirschot is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 18.550 inwoners. Momenteel staan er 79 woningen te koop en zijn er recent 67 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oirschot. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 79
Woningen recent verkocht 67
Gemiddelde vraagprijs € 576.328
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Oirschot

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oirschot is 31 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oirschot moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oirschot.

Woningen recent verkocht in Oirschot

Er zijn recent 67 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oirschot. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oirschot.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oirschot. Een eengezinswoning in Oirschot komt het meest (62%) voor. Daarna komt een bungalow met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oirschot

In Oirschot wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oirschot

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oirschot (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oirschot
Binnenring: Nederland

Oirschot waar ligt dat?

Woningen te koop Oirschot

Wil je een huis kopen in Oirschot? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oirschot . Er staan momenteel 79 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oirschot alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oirschot.

Bekijk hier alle koopwoningen in Oirschot. Zoek je huurwoning in Oirschot? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Oirschot

Starterswoningen in Oirschot zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Oirschot zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oirschot zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oirschot? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oirschot

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oirschot is 3.933 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.954 euro).

Leeftijden Oirschot

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oirschot vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Oirschot

De gemeente Oirschot telt 2 plaatsen.

Oirschot Oost West en Middelbeers

Alle wijken van Oirschot

Oirschot bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.