De Huizenmarkt gemeente Grave (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Grave

Woningmarkt Grave

Grave is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 12.415 inwoners. Momenteel staan er 35 woningen te koop en zijn er recent 63 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Grave. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 35
Woningen recent verkocht 63
Gemiddelde vraagprijs € 413.969
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Grave

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Grave is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Grave moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Grave.

Woningen recent verkocht in Grave

Er zijn recent 63 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Grave. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Grave.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Grave. Een eengezinswoning in Grave komt het meest (57%) voor. Daarna komt een portiekflat met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Grave

In Grave wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Grave

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Grave (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Grave
Binnenring: Nederland

Grave waar ligt dat?

Woningen te koop Grave

Wil je een huis kopen in Grave? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Grave . Er staan momenteel 35 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Grave alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Grave.

Bekijk hier alle koopwoningen in Grave. Zoek je huurwoning in Grave? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Grave

Starterswoningen in Grave zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Grave zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Grave zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Grave? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Grave

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Grave is 2.953 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.806 euro).

Leeftijden Grave

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Grave vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Grave

De gemeente Grave telt 4 plaatsen.

Escharen Gassel Grave Velp

Alle wijken van Grave

Grave bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.