logo Huispedia
  • Blog
  • Meer huizen verkocht en licht stijgende prijzen in juni
Woningmarktcijfers

Meer huizen verkocht en licht stijgende prijzen in juni.


Geschreven door Jimmy Geplaatst op 24 jul. 2023 2 min. lezen

Langzaam maar zeker zijn de huizenprijzen licht aan het stijgen na een periode met dalende huizenprijzen. In juni zijn de prijzen van koopwoningen met een kleine 0,2% gestegen, tegenover een lichte daling van 0,1% een maand eerder in mei. Ook zijn er meer woningen verkocht dan een maand eerder het geval was. Onze Huispedia factcheck: juni is wel jaarlijks een maand waarin altijd veel huizen worden verkocht. De gemiddelde verkoopprijs van een woning was €412.943.

Dat melden ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Aantal verkochte woningen stijgt verder

Naast een stijging van de huizenprijzen, is er ook een stijging van het aantal verkochte woningen. In de maand juni zijn er namelijk 16.585 woningen verkocht. Dat is bijna 10% meer dan in mei en bijna 6% meer dan in juni 2022. De stijging van het aantal verkochte huizen die vorige maand is ingezet zet dus door.

Inzicht in de veranderende woningmarkt

Hoewel de huizenprijzen zijn gestegen, gaat het maar om een lichte toename. Ook zijn er regionaal veel verschillen, waardoor het als koper lastig is om te bepalen wat je moet bieden. Huispedia strijdt voor een eerlijke en transparante woningmarkt, waarbij iedereen toegang heeft tot alle informatie en inzichten. Daarom is er het Huispedia Waarderapport met biedadvies en inzichten die normaal alleen makelaars hebben.

Hoe bepaal je in de huidige markt wat je moet bieden?

Als je een huis wil gaan kopen, is het met stijgende huizenprijzen lastig om te bepalen wat een goed bod is. Tegelijkertijd worden er verkooptrucjes toegepast en word je verleid om onnodig een hoger bod te doen. Zo kan het dat ruim 60% van de kopers onnodig meer dan €10.000 te veel biedt.

Wij willen een einde maken aan dit soort louche praktijken. Daarom is er Huispedia Plus. Met unieke inzichten van élk huis dat je op het oog hebt, weet je zo precies wat een realistisch bod zou zijn.

Dus wil je weten hoeveel je moet bieden op een specifieke woning in de huidige markt? Lees hier meer over Huispedia Plus.

🚀 Op naar een eerlijke woningmarkt!

Meer lezen over de publicatie van het CBS en het Kadaster? Klik hier.

Meer huizen verkocht en licht stijgende prijzen in juni
Jimmy 26 feb. 2024
Vind je deze informatie nuttig?
Bedankt voor je feedback.

Hoe zouden we jou beter kunnen helpen?

Geef in je eigen woorden aan waar het over gaat. We bekijken alle feedback maar kunnen daar niet op reageren.

Feedback moet minimaal 10 tekens bevatten