logo Huispedia
  • Blog
  • Prijzen koopwoningen stijgen verder in juli
Woningmarktcijfers

Prijzen koopwoningen stijgen verder in juli.


Geschreven door Jimmy Geplaatst op 22 aug. 2023 2 min. lezen

De lichte stijging van de huizenprijzen die een maand geleden is ingezet zet door. In juli zijn de prijzen van koopwoningen met 0,5% gestegen, terwijl het in juni nog om een stijging van 0,2% ging. Het aantal verkochte woningen is wel licht gedaald vergeleken met de maand juni.

Dat melden ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Aantal verkochte woningen daalt wel

Tegenover een stijging van de huizenprijzen, staat een daling van het aantal verkochte woningen. In de maand juli zijn er namelijk 14.925 woningen verkocht. In juni ging het nog om 16.585 verkochte woningen. Daarmee ligt het aantal huizen dat werd verkocht in juli ongeveer op hetzelfde niveau als in de maand mei eerder dit jaar.

Inzicht in de veranderende woningmarkt

Terwijl de huizenprijzen licht zijn gestegen, daalt het aantal verkochte woningen dus. Ook zijn er regionaal veel verschillen, waardoor het als koper lastig is om te bepalen wat je moet bieden. Huispedia strijdt voor een eerlijke en transparante woningmarkt, waarbij iedereen toegang heeft tot alle informatie en inzichten. Daarom is er het Huispedia Waarderapport met biedadvies en inzichten die normaal alleen makelaars hebben.

Hoe bepaal je in de huidige markt wat je moet bieden?

Als je een huis wil gaan kopen, is het met stijgende huizenprijzen lastig om te bepalen wat een goed bod is. Tegelijkertijd worden er verkooptrucjes toegepast en word je verleid om onnodig een hoger bod te doen. Zo kan het dat ruim 60% van de kopers onnodig meer dan €10.000 te veel biedt.

Wij willen een einde maken aan dit soort louche praktijken. Daarom is er Huispedia Plus. Met unieke inzichten van élk huis dat je op het oog hebt, weet je zo precies wat een realistisch bod zou zijn.

Dus wil je weten hoeveel je moet bieden op een specifieke woning in de huidige markt? Lees hier meer over Huispedia Plus.

🚀 Op naar een eerlijke woningmarkt!





Meer lezen over de publicatie van het CBS en het Kadaster? Klik hier.

Prijzen koopwoningen stijgen verder in juli
Jimmy 26 feb. 2024
Vind je deze informatie nuttig?
Bedankt voor je feedback.

Hoe zouden we jou beter kunnen helpen?

Geef in je eigen woorden aan waar het over gaat. We bekijken alle feedback maar kunnen daar niet op reageren.

Feedback moet minimaal 10 tekens bevatten