logo Huispedia
  • Blog
  • Met stijgende woningprijzen jouw volgende droomhuis weer binnen budget
Actualiteiten

Met stijgende woningprijzen jouw volgende droomhuis weer binnen budget.


Geschreven door Jimmy Geplaatst op 4 sep. 2023 2 min. lezen

Nu de huizenprijzen weer langzaam aan het stijgen zijn, is de kans groter dat je overwaarde hebt als je al eerder een huis hebt gekocht. Die overwaarde kan je inzetten om jouw volgende huis te kopen, maar er is nog meer mogelijk. We leggen je uit hoe dat werkt.

Wat was overwaarde ook alweer?

Je hebt overwaarde als je een woning hebt waarvan de waarde hoger is dan de hypotheek. Stel dat je woning €350.000 waard is en je een hypotheek hebt van €200.000, dan heb je een overwaarde van €150.000. Dit bedrag staat niet op je bankrekening maar zit ‘in je huis’. Gelukkig kan je dit bedrag wel slim gebruiken.

Omdat door stijgende huizenprijzen de waarde van jouw woning toeneemt, betekent dat ook dat je een grotere kans op overwaarde hebt. Die overwaarde kan je gebruiken voor je volgende huis. Zo kan een stijging van de waarde van je huidige woning ervoor zorgen dat jouw droomwoning ineens wel binnen je budget valt.

Hoe overwaarde precies werkt

Naast overwaarde inzetten voor de koop van je volgende huis, kan je met je overwaarde ook jouw huidige huis verbouwen of verduurzamen. Maar voordat je daarmee aan de slag gaat, is het belangrijk om precies te weten hoe het gebruiken van je overwaarde werkt. In onze speciale podcast over overwaarde leggen we je er alles over uit, samen met dé expert op het gebied van overwaarde Boudewijn de Jong van De Hypotheker.

Met stijgende woningprijzen jouw volgende droomhuis weer binnen budget
Jimmy 26 feb. 2024
Vind je deze informatie nuttig?
Bedankt voor je feedback.

Hoe zouden we jou beter kunnen helpen?

Geef in je eigen woorden aan waar het over gaat. We bekijken alle feedback maar kunnen daar niet op reageren.

Feedback moet minimaal 10 tekens bevatten