logo Huispedia
  • Blog
  • “Dankzij Huispedia bespaarden we duizenden euro’s bij de koop van ons huis”
Fan aan het woord

“Dankzij Huispedia bespaarden we duizenden euro’s bij de koop van ons huis”.


Geschreven door Jimmy Geplaatst op 19 feb. 2024 3 min. lezen

Anne Verheul was in 2023 met haar gezin druk op zoek naar een nieuwe woning. Tegen het eind van het jaar lukte dat eindelijk. Goed nieuws dus, maar daar kwam nog meer goed nieuws bij. Toen Anne de Huispedia Update in de mailbox kreeg, ontdekte ze dat ze door veranderende regels een hoop geld kon besparen. Hoe dat precies zit, lees je hieronder.

Anne, waarom waren jullie op zoek naar een ander huis?

“Omdat we wat meer ruimte nodig hadden nu we een dochtertje hebben. We hadden een appartement en wilden heel graag naar een eengezinswoning.”

Hoe heeft de Huispedia Update jullie geholpen?

“Iedere twee weken ontvangen we de Huispedia Update in de mail. Hierin staat het laatste nieuws en krijg je te lezen hoe het nu écht zit op de woningmarkt. Geen mooie verhalen, maar nuttige informatie dus. Zeker toen het ons gelukt was om een huis te kopen, kwamen we er precies op het goede moment achter dat er bepaalde regels waren veranderd.”

Hoe zit dat precies?

“Dit is het eerste huis dat mijn vriend en ik samen hebben gekocht. Toen we op zoek waren, waren we dus starters. Om starters te helpen op de woningmarkt is er de startersvrijstelling: normaal gesproken moet je 2% overdrachtsbelasting betalen als je een huis koopt, maar voor starters wordt een uitzondering gemaakt.”

 “Daarvoor moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Bijna alle voorwaarden waren van ons van toepassing behalve één: de maximale koopsom van de woning was destijds €440.000. Wij hebben ons nieuwe huis voor een hoger bedrag gekocht, dus voor ons ging die vlieger helaas niet op.”

Maar daar kwam verandering in, toch?

“Klopt, alleen dat wisten wij op dat moment nog niet. Totdat we in november 2023 de Huispedia Update hadden ontvangen. Daar stond namelijk een nuttig artikel in. Hierin stond dat per 1 januari 2024 de maximale koopsom zou worden verhoogd tot €510.000. Met deze nieuwe regels kwamen we wél in aanmerking voor de startersvrijstelling. Dankzij de Update hebben we ons aan kunnen melden voor deze vrijstelling en dat heeft ons duizenden euro’s bespaard. Wat dat betreft is die ene mail van Huispedia ons dus heel veel waard geweest!”

Weet zeker dat je geen belangrijke informatie misloopt

Meer verhalen lezen? Check dan hier het verhaal van woningzoeker Steven. Vind je het ook leuk om anderen te inspireren met jouw verhaal? Tof! Deel dan je ervaring met mij via [email protected].

Bij Huispedia leggen we uit hoe het écht zit op de woningmarkt. Dat is wel zo eerlijk. Wil je ook altijd op de hoogte zijn van al het laatste nieuws? Maak hier een account aan op Huispedia.

🚀Op naar een eerlijke woningmarkt!

“Dankzij Huispedia bespaarden we duizenden euro’s bij de koop van ons huis”
Jimmy 27 feb. 2024
Vind je deze informatie nuttig?
Bedankt voor je feedback.

Hoe zouden we jou beter kunnen helpen?

Geef in je eigen woorden aan waar het over gaat. We bekijken alle feedback maar kunnen daar niet op reageren.

Feedback moet minimaal 10 tekens bevatten