logo Huispedia
  • Blog
  • “Als ik toen Huispedia Plus had gehad, hadden we nu een huis”
Fan aan het woord

“Als ik toen Huispedia Plus had gehad, hadden we nu een huis”.


Geschreven door Jimmy Geplaatst op 25 jan. 2024 4 min. lezen

Steven Schot is inmiddels bijna een jaar op huizenjacht. Sinds een paar maanden heeft hij ook Huispedia Plus en dat veranderde zijn zoektocht compleet. Sterker nog, als Steven erop terugkijkt weet hij het zeker: als hij eerder Huispedia Plus had gehad dan had hij nu al succesvol een nieuw huis gekocht.

Steven, waarom ben je op zoek naar een ander huis?

"Samen met mijn vriendin Eva wonen we nu in Den Haag, in het mooie Bezuidenhout. Daar wonen we met veel plezier, maar we verwachten straks een tweede kind. Als onze oudste straks naar school gaat willen we extra ruimte en een eigen slaapkamer voor hem."

Hoe verloopt jouw zoektocht?

"Best lastig. We zitten nu in een appartement dat volledig af is, ‘turn key’ heet dat volgens mij in mooie makelaarstermen. Dat is voor ons wel een beetje de standaard geworden en we hebben met een jong gezin straks geen zin in een klushuis. Als we in de huidige buurt zoeken, dan ligt alles dat bij ons in de smaak valt buiten ons budget."

"Daarom zijn we in een grotere straal gaan zoeken. We kijken nu ook naar Zoetermeer - waar ik vandaan kom – en staan open voor alles wat tussen Den Haag en Zoetermeer in zit. Dat maakte het ook wel moeilijk: we hadden niet echt een beeld van wat een woning in bijvoorbeeld Pijnacker waard was. En het is alweer vier jaar geleden dat we iets in Den Haag kochten. Sindsdien is de markt erg veranderd."

Hoe helpt Huispedia Plus jou?

"Heel eerlijk: toen we voor het eerst bij een bezichtiging aankwamen, hadden we echt geen idee wat we moesten bieden. Dat is veranderd door Huispedia Plus. Nu heb je binnen vijf minuten alle belangrijke informatie in één overzicht. Daardoor ben je veel minder naïef en ga je anders naar huizen kijken. Zelfs als je een aankoopmakelaar zou hebben, helpt het dus om een eigen mening te vormen."

"Sterker nog, ik durf zelfs te stellen dat als we een half jaar geleden Huispedia Plus hadden gehad, we toen al een nieuw huis hadden gekocht. We hebben destijds een huis bezichtigd, waren heel enthousiast en hebben toen een bod neergelegd. We wisten niet precies wat we moesten bieden, maar we wilden ook niet te veel boven de vraagprijs bieden. We hebben het huis toen niet gekregen omdat iemand anders meer had geboden."

"Toen we de woning later op Huispedia zagen bleek dat het huis heel laag in de markt stond. De vraagprijs was dus relatief laag en we hadden zeker nog wel hoger kunnen bieden. Dat paste binnen ons budget. Als we Huispedia Plus hadden gehad, konden we dit weten en hadden we wél het winnende bod kunnen uitbrengen."

Huispedia gebruiker achter laptop met Huispedia PlusHoe maakt Huispedia Plus de woningmarkt eerlijker volgens jou?

"Vooral het feit dat je ziet wat er is betaald voor vergelijkbaar verkochte woningen. Voorheen kwam je bij een bezichtiging en vertelde de verkopende makelaar dat de buren recent hun huis voor €20.000 boven de vraagprijs hebben verkocht en ergens verderop in de straat zelfs voor nog meer. Nu kan je dat allemaal zelf checken en hoef je niet zomaar alle commerciële praatjes te geloven."

Hoe ga je verder met jullie zoektocht?

"Onze zoektocht staat nu op een laag pitje, omdat we binnen een paar weken ons tweede kindje verwachten. Maar dat is ook het mooie: je weet direct of iets binnen je budget past of niet. Dat scheelt enorm veel uitzoekwerk. Daardoor kunnen we ook nu we wat minder tijd hebben alles wat online komt op Huispedia nog goed in de gaten houden."

Vind je het ook leuk om anderen te inspireren met jouw verhaal? Tof! Deel dan je ervaring met mij via [email protected].

“Als ik toen Huispedia Plus had gehad, hadden we nu een huis”
Jimmy 15 apr. 2024
Vind je deze informatie nuttig?
Bedankt voor je feedback.

Hoe zouden we jou beter kunnen helpen?

Geef in je eigen woorden aan waar het over gaat. We bekijken alle feedback maar kunnen daar niet op reageren.

Feedback moet minimaal 10 tekens bevatten