Te veel belasting door een onjuiste WOZ-waarde.

Weet jij of de WOZ-waarde van jouw huis klopt?

Als eigenaar van een huis ontvang je elk jaar een WOZ-beschikking, met daarin de WOZ-waarde van jouw woning. In vele gevallen klopt deze bepaling niet. Deze waarde wordt door de gemeente bepaald aan de hand van de Wet Waardering Onroerende Zaken. Elk jaar berekent de gemeente automatisch deze waarde opnieuw. Hierbij kijken zij onder andere naar de ligging en de oppervlakte van je woning. Bij een onjuiste berekening betaal jij te veel belasting, zoals O.Z.B. rioolheffing en waterschapsbelasting. Dit kan oplopen tot wel honderden euro's. Heb jij inzicht in de werkelijke WOZ-waarde van jouw woning? Wij helpen jou gelijk inzicht krijgen met de gratis werkelijke WOZ check. Zo betaal je in ieder geval nooit te veel aan belasting. Wel zo handig!

Ontdek wat jij kan besparen met jouw WOZ.

Nu starten

Controleer zelf de WOZ-waarde.

Waarom wil ik mijn WOZ-waarde weten?

Eind februari stuurt de gemeente jou de WOZ-waarde toe in een officieel document, de WOZ-beschikking. Hoewel de gemeente de waarde meet aan de hand van een aantal vaste gegevens, komt het weleens voor dat ze een fout maken bij de berekening. Valt de waarde te hoog uit, is dat voor jou nadelig. Dit heeft namelijk tot gevolg dat je te veel belasting moet betalen. En dat zou zonde zijn! Ook een te lage WOZ-waarde kan in jouw nadeel werken wanneer je jouw huis of bedrijfspand wilt verkopen. Oftwel, het is belangrijk dat jouw WOZ-waarde altijd klopt.

image

Stijging WOZ-Waarde woningen per gemeente.

Hoe controleer ik mijn WOZ-waarde?

De gebruiksvriendelijke WOZ check.

Met de WOZ check kan je snel en eenvoudig bekijken of jouw WOZ-waarde klopt. Deze is namelijk vaak te hoog, waardoor je te veel belasting moet betalen. Met deze gratis en laagdrempelige tool maken we het voor iedereen mogelijk om binnen 2 minuten zelf de hoogte van de waarde te controleren. Pak zo zelf de regie en check zelf of de waarde van jouw woning klopt. Ontdek zo gelijk of je nog geld kunt besparen op jouw belastingen!

“De WOZ check is geheel gratis en vrijblijvend: het geeft je in paar stappen inzicht in jouw WOZ-Waarde en een indicatie van een mogelijke besparing.”

Gratis WOZ Check
Instellingen zijn opgeslagen