logo Huispedia

Wat is mijn huis waard?


Check gratis de waarde van je woning en weet direct wat je huis écht waard is.

  • check Op basis van recent verkochte soortgelijke woningen
  • check Alle woningen in Nederland
  • check Gratis & vrijblijvend

Wat is jouw adres?

Postcode lijkt niet te kloppen
Huisnummer lijkt niet te kloppen
Het adres lijkt niet te kloppen
Momenteel niet beschikbaar

Weet direct wat je huis waard is

Dé gratis online rekentool van Huispedia. Zo weet jij direct wat je woning realistisch waard is. Simpel, snel en betrouwbaar.

Waarde van je huis zelf berekenen

Meer inzicht in de waarde van je huis? Met de Huispedia rekentool weet je altijd de actuele waarde van je woning gebaseerd op actuele huizenprijzen. Speel je met het idee om je huis te verkopen? Check dan gratis de waarde en weet direct hoe jouw huis in de markt ligt.

Gebaseerd op de actuele huizenprijzen

Volg de prijsontwikkeling van jouw woning.

Blijf altijd op de hoogte van de waardeontwikkeling van je woning. Op Huispedia ontvang je een maandelijkse update met de prijsontwikkeling van jouw huis én jouw buurt. Daarnaast zie je wat voor vergelijkbare woningen er rondom je worden verkocht en tegen welke prijs.

Altijd op de hoogte van jouw woningwaarde ontwikkelingen

Woning taxeren? Indicatie, geen taxatie.

Handig om te weten: het gaat om een indicatie en géén taxatie. Hoewel het allebei schattingen zijn, heb je voor een hypotheek nog wel een taxatierapport nodig. Banken werken namelijk alleen met een officiële taxatie.

Indicatie, geen taxatie

Dit zeggen onze fans.

R.Staal Woningzoeker

Heel fijn om te weten hoeveel je huis waard is. De teksten die genereerd worden de beschrijving is heel goed.

26 maart 2024
Marc Gubbels Woningzoeker

Ik vind huispedia een goede site om een check te doen van wat een of je eigen huis ongeveer waard is. Natuurlijk is het nooit gegarandeerd dat een huis ook die prijs oplevert maar het is wel een waardevolle check.

13 februari 2024
A. van Bemmelen Woningzoeker

Fijn dat jullie meedenken met de trend van huizenprijzen het geeft een beter idee wat daardoor een verstandige keuze is.

13 februari 2024

Veelgestelde vragen.

Is de waardebepaling van mijn huis gratis?

Ja, Huispedia deelt gratis alle woningwaarden in Nederland. Wanneer je behoefte hebt aan meer inzichten (bijvoorbeeld biedadvies) kan je het Huispedia Waarderapport opvragen. Hier vragen we een vergoeding voor. Bekijk hier een voorbeeld.

Hoe berekent Huispedia de waarde van mijn huis?

Hiervoor gebruiken we onder andere de basiskenmerken van een woning zoals het woon- en perceeloppervlakte. Deze informatie halen wij uit meerdere openbare bronnen en gesloten bronnen waaronder het CBS en het Kadaster. Daarnaast nemen we een aantal extra kenmerken mee zoals de onderhoudsstatus. Wat wij niet altijd meenemen zijn bijzondere kenmerken, bijvoorbeeld een nieuwe keuken.

Hoe betrouwbaar is de Huispedia rekentool?

De betrouwbaarheid van de waarde schatting is afhankelijk van drie factoren. Ten eerste is van belang dat er voldoende basiskenmerken (woonoppervlakte, perceel, aantal kamers, type woning etc.) van de woning beschikbaar zijn. Ook is het belangrijk dat er voldoende informatie beschikbaar is van vergelijkbare woningen. Het gaat hier om woningen die recent te koop hebben gestaan in de omgeving en vergelijkbare basiskenmerken hebben. Tot slot is het belangrijk dat informatie kloppend is die wij uit onze bronnen ontvangen. Zo kan bijvoorbeeld het woonoppervlakte en/of perceeloppervlakte verkeerd geregistreerd staan bij het Kadaster. Dit kan de nauwkeurigheid van jouw woningwaarde beïnvloeden.

Wat is het verschil met een taxatie?

De geschatte woningwaarde van Huispedia

Bij het kopen en verkopen van een huis is het fijn om inzicht te hebben in de actuele woningwaarde van de woning. Dit inzicht krijg je van ons in één simpel overzicht. Daarbij geven wij ook informatie over vergelijkbare woningen in de buurt die recent verkocht zijn of nog te koop staan. Hoe meer informatie wij hebben, hoe nauwkeuriger het beeld van de actuele woningwaarde is. Let op: Dit is geen officiële taxatie. De schatting is geschikt als startpunt voor de vraagprijsbepaling. Het Huispedia Waarderapport met biedadvies kan je gebruiken ter onderbouwing van een bod.

De meerwaarde van de taxatiewaarde

Voor bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag heb je een officieel taxatierapport nodig voor de bank. Daarvoor kan je terecht bij een erkende taxateur. Dit is een professional die gespecialiseerd is in het vaststellen van de actuele woningwaarde van een woning. De taxateur hanteert hierbij een vastgelegde methode, wat een taxatie wordt genoemd.

Hoe kan ik de waarde van mijn woning verhogen?

Waardevermeerdering kun je bereiken door het wooncomfort van uw woning te verhogen, onderhoudsstatus te verbeteren of de woonlasten te verlagen. Als een huis bijvoorbeeld lagere energiekosten heeft, dan stijgt de waarde van de woning.