Wat is mijn huis waard?


Check nu de woningwaarde van jouw adres en weet precies hoe jouw woning in de markt ligt.

  • check Op basis van recent verkochte soortgelijke woningen
  • check Alle woningen in Nederland
  • check Gratis & vrijblijvend

Wat is jouw adres?

Postcode lijkt niet te kloppen
Huisnummer lijkt niet te kloppen
Het adres lijkt niet te kloppen
Momenteel niet beschikbaar

Wat is jouw Huispedia Woningwaarde?

Dé gratis online rekentool van Huispedia. Weet direct wat een woning realistisch waard is. Simpel, snel en betrouwbaar.

Gebaseerd op de actuele huizenprijzen

Met de Huispedia woningwaarde weet jij altijd wat je woning op de huidige woningmarkt waard is. Wij monitoren voor jou constant de woningmarkt. Check gratis online de woningwaarde en weet direct hoe jouw huis in de markt ligt.

Gebaseerd op de actuele huizenprijzen

Altijd op de hoogte van jouw woningwaarde ontwikkelingen

Op Huispedia ontvang je maandelijks een update met de prijsontwikkeling van jouw huis en jouw buurt. Daarnaast zie je wat voor vergelijkbare woningen er rondom je worden verkocht en tegen welke prijs.

Altijd op de hoogte van jouw woningwaarde ontwikkelingen

Indicatie, geen taxatie

Handig om te weten: het gaat om een schatting en géén taxatie. Hoewel het allebei schattingen zijn, heb je voor een hypotheek nog wel een taxatierapport nodig. Dit is vanwege regelgeving van de banken.

Indicatie, geen taxatie

Dit zeggen onze fans.

klant Woningzoeker

Very useful website. I had a great experience with it.

10 juli 2023
Radjinder Baladien Woningzoeker

Geeft inzicht in de ontwikkeling van de huizen verkoop.

4 juli 2023
Katja Woningzoeker

Informatieve site, vol interessante informatie over huizen inclusief je eigen huis.

21 juni 2023

Veelgestelde vragen.

Is de waardebepaling gratis?

Ja, Huispedia deelt gratis alle woningwaarden in Nederland. Wanneer je behoefte hebt aan meer inzichten (bijvoorbeeld biedadvies) kan je het Huispedia Waarderapport opvragen. Hier vragen we een vergoeding voor. Bekijk hier een voorbeeld.

De woningwaarde berekenen, waar kijkt Huispedia naar?

Hiervoor gebruiken we onder andere de basiskenmerken van een woning zoals het woon- en perceeloppervlakte. Deze informatie halen wij uit meerdere openbare bronnen en gesloten bronnen waaronder het CBS en het Kadaster. Daarnaast nemen we een aantal extra kenmerken mee zoals de onderhoudsstatus. Wat wij niet altijd meenemen zijn bijzondere kenmerken, bijvoorbeeld een nieuwe keuken.

Hoe betrouwbaar is de geschatte woningwaarde bij Huispedia?

De betrouwbaarheid van de waarde schatting is afhankelijk van drie factoren. Ten eerste is van belang dat er voldoende basiskenmerken (woonoppervlakte, perceel, aantal kamers, type woning etc.) van de woning beschikbaar zijn. Ook is het belangrijk dat er voldoende informatie beschikbaar is van vergelijkbare woningen. Het gaat hier om woningen die recent te koop hebben gestaan in de omgeving en vergelijkbare basiskenmerken hebben. Tot slot is het belangrijk dat informatie kloppend is die wij uit onze bronnen ontvangen. Zo kan bijvoorbeeld het woonoppervlakte en/of perceeloppervlakte verkeerd geregistreerd staan bij het Kadaster. Dit kan de nauwkeurigheid van jouw woningwaarde beïnvloeden.

Wat is het verschil met een taxatie?

De geschatte woningwaarde van Huispedia

Bij het kopen en verkopen van een huis is het fijn om inzicht te hebben in de actuele woningwaarde van de woning. Dit inzicht krijg je van ons in één simpel overzicht. Daarbij geven wij ook informatie over vergelijkbare woningen in de buurt die recent verkocht zijn of nog te koop staan. Hoe meer informatie wij hebben, hoe nauwkeuriger het beeld van de actuele woningwaarde is. Let op: Dit is geen officiële taxatie. De schatting is geschikt als startpunt voor de vraagprijsbepaling. Het Huispedia Waarderapport met biedadvies kan je gebruiken ter onderbouwing van een bod.

De meerwaarde van de taxatiewaarde

Voor bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag heb je een officieel taxatierapport nodig voor de bank. Daarvoor kan je terecht bij een erkende taxateur. Dit is een professional die gespecialiseerd is in het vaststellen van de actuele woningwaarde van een woning. De taxateur hanteert hierbij een vastgelegde methode, wat een taxatie wordt genoemd.

Hoe kan ik de waarde van mijn woning verhogen?

Waardevermeerdering kun je bereiken door het wooncomfort van uw woning te verhogen, onderhoudsstatus te verbeteren of de woonlasten te verlagen. Als een huis bijvoorbeeld lagere energiekosten heeft, dan stijgt de waarde van de woning.