Volg je woning op Huispedia.


Ontvang maandelijkse gepersonaliseerde updates over de belangrijkste woninginformatie zoals de prijsontwikkeling, maandlasten besparen en marktontwikkelingen. 

Volg de prijsontwikkeling van jouw woning.


Ontvang altijd de laatste waarde ontwikkelingen van jouw woning. De Nederlandse woningmarkt is natuurlijk continu in beweging. Als woningeigenaar wil je weten wat dit precies betekent voor jouw waardeontwikkeling. Wij geven antwoord op al jouw vragen. Wat gebeurt er in de markt? Welke vergelijkbare woningen in de buurt worden verkocht? Tegen welke prijs? En wat heeft dat voor effect op de waarde van jouw woning?

Bij Huispedia verzamelen we alle woningdata zodat jij altijd de laatste inzichten krijgt. Simpel uitgelegd, zodat jij altijd goed op de hoogte bent van de laatste woningwaarde.

De prijsontwikkeling volgen van een woning

Ontdek hoe jouw huis in de markt ligt.


Als je meer inzicht hebt in jouw woningwaarde hebt, kun je beter keuzes maken. Maar ben je benieuwd naar hoe jouw woning écht in de markt ligt? Met het Huispedia woningprofiel leer je meer over je eigen huis en hoe deze in de markt ligt. Zonder kosten of verplichtingen.

Huispedia biedt voor élk huis in Nederland de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend je woning onder ‘Op termijn beschikbaar’ of ‘Alleen bij goed bod’ te plaatsen. Zo achterhaal je eenvoudig of er interesse is in jouw woning zonder ergens gelijk aan vast te zitten. Ontvang zo berichten van potentieel geinteresseerde en krijg meer gevoel bij de markt.

Een woning op de woningmarkt

Contact met potentiële kopers voor jouw woning.


Als woningeigenaar wil je je optimaal kunnen verdiepen in de groep van kopers die in jouw woning geïnteresseerd is. Als je overweegt je woning ooit te verkopen is dit uiteindelijk de groep die je wil bereiken en aanspreken. Met jouw persoonlijke woningprofiel leer je meer over uit welke regio de geïnteresseerden komen en wat hun leeftijd is.

Het gaat erom dat deze groep je woning weet te vinden en dat gebeurt tegenwoordig vaak online. Daar is Huispedia met meer dan 3 miljoen maandelijkse bezoekers de ideale plek voor. Via je woningprofiel kun je volledig gratis en eenvoudig volledig zelf je woning:

  • Als ‘Te koop’ aanbieden.
  • Als ‘Op termijn te koop’ aanbieden als je op termijn zou willen verkopen.
  • Als ‘Alleen bij goed bod’ aanbieden als je in principe niet weg hoeft maar open staat voor een goed bod.
De doelgroep voor je woning

Zie direct verandering in jouw maandlasten.


Veranderen de prijzen dan veranderen je maandlasten. Dit is al jaren zo en geldt vandaag de dag nog steeds. Als woningeigenaar wil je inzichtelijk hebben of jouw maandlasten kunnen wijzigen. Zo veranderdt de rente bijvoorbeeld meerdere keren per dag. Kun je door veranderingen op de markt je maandelijkse kosten verlagen? Dan doe je dat natuurlijk graag.

Alle veranderingen op de markt bijhouden: Huispedia doet het voor je. Van de energierekening tot de internetprovider, wij houden het allemaal in de gaten. Verandert er iets? Dan zie je dit terug bij je maandelijkse updates. Zo hoef je zelf niets bij te houden maar blijf je toch op de hoogte om de juiste keuzes te maken.

Besparen op je maandelijkse kosten

Veelgestelde vragen.


Wat is een woningprofiel?

Op Huispedia heeft elk huis in Nederland zijn eigen profiel: het woningprofiel. Dat zijn er zo’n 8 miljoen. Elk profiel is altijd ingevuld met een aantal basiskenmerken, zoals de grootte van de woning. Deze halen wij op vanuit verschillende openbare bronnen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het CBS, Rijksoverheid, gemeenten en het Kadaster. Vervolgens maken we een helder overzicht zodat iedereen kan begrijpen wat er staat.

Wat kan ik zien op mijn woningprofiel?

Naast de basiskenmerken, die je zelf kan aanpassen, hebben wij elk profiel voorzien van een geschatte woningwaarde, meerdere grafieken die de ontwikkeling van je woningwaarde tonen, de indicatie van toekomstige maandlasten en een ‘bereikbaarheidsscore’ die de afstand tot voorzieningen in de buurt laat zien. Waar mogelijk vullen we het woningprofiel verder aan met woninginformatie van andere woningsites.

Kan ik mijn woningprofiel aanpassen?

Jazeker. Om het plaatje compleet te maken kun je als woningeigenaar je eigen woningprofiel beheren op Huispedia. Hierdoor kun je eenvoudig informatie uitbreiden en/of aanpassen. Voorbeelden zijn het toevoegen van extra foto’s, kenmerken of het aanpassen van de omschrijving van je woning. Zo oefen jij direct invloed uit op hoe jouw woning online getoond wordt.

Is mijn woningprofiel gratis?

Er zijn geen kosten verbonden aan je Huispedia-account. Dit betekent dat je gratis jouw woning beheert. Ook als je die op 'te koop', 'op termijn beschikbaar' of op 'Alleen bij goed bod' zet. Geen courtages, geen verborgen kosten, geen naheffing maar wel vrijblijvend nuttige inzichten. Zo kun je zelf de touwtjes in handen nemen.

Wat is jullie verdienmodel?

Wij verdienen aan het tonen van relevante advertenties. Daarnaast vragen wij een vergoeding aan partners van diensten die wij aanbieden. Zo beheer en volg jij gratis je woning en kunnen wij elke dag Huispedia blijven verbeteren.

Zoek je een woning?

Vind jouw droomhuis met het meest complete woningaanbod, inclusief woningen die nóg niet te koop staan. Zoek met extra uitgebreide informatie. Van bereikbaarheid tot geschatte woningwaarde.

Bekijk het woningaanbod

Klaar om te verkopen?

Of je helemaal zelf aan de slag wil, wat extra hulp nodig hebt of alles door een makelaar wilt laten doen. Wij helpen je op weg naar een succesvolle verkoop. Jij bepaalt.

Lees meer over verkopen

Alles weten over aankopen?

Ben jij klaar om een huis te kopen? Wij helpen je bij iedere stap. Zo ben je altijd goed voorbereid en maak je een aankoop waar je volledig achter staat.

Lees meer over aankopen

Volg jouw woning gratis en vrijblijvend op Huispedia.

Volg je woning