Hoeveel bieden op een huis?


Begin jouw voorbereiding met unieke inzichten die alleen makelaars hebben. Check jouw Huispedia biedadvies voor elké woning in Nederland en bied nooit teveel.

truspilot logo

Ontvang direct jouw waarderapport met biedadvies

En krijg toegang tot unieke inzichten die alleen makelaars hebben.

Direct inzichtelijk

Bied nooit te veel met een realistisch bod.

Wat is een realistisch bod? Dit is misschien wel de belangrijkste vraag bij de aankoop van een woning. Om een goede kans op de woningmarkt te maken is het belangrijk om te weten óf en hoeveel je tegenwoordig moet overbieden op een huis. Het Huispedia Waarderapport bevat biedadvies met ons realistisch bod. Het rapport geeft je unieke inzichten voor het winnende bod voor elke woning in Nederland.

Wist je dat...

Bij 64% van de verkochte woningen wordt er onnodig (meer dan € 10.000) te veel geboden.

Krijg toegang tot unieke inzichten die alleen makelaars hebben.

In de huidige overspannen woningmarkt lijkt overbieden misschien de standaard te zijn. Toch is het afgelopen jaar 38% van de huizen op of onder de vraagprijs verkocht. Dat betekent dat in 62% van de gevallen is overboden. Zeker niet altijd dus. Sterker nog, er wordt nu juist vaker onder de vraagprijs geboden. Niemand wil onnodig overbieden. Daarom is er het Huispedia Waarderapport, zo weet jij hoeveel je moet bieden, op basis van ons biedadvies.

  • Precies weten hoeveel je moet bieden voor elk huis.
  • Weet direct waar wij dit realistische bod op baseren.
  • Altijd de meest recente transactieprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt.
  • Een overzicht van de prijshistorie en de waardeontwikkeling van een woning.
Verkort ook jouw zoektocht

Met een goed bod kan jij jouw zoektocht verkorten. Wist je dat de gemiddelde zoektocht nu al meer dan 12 maanden is?

Jouw Huispedia Waarderapporten met Biedadvies.

Met de actuele waardebepaling, ons biedadvies en de laatste koopsom

Weet precies wat de woning waard is en wat je moet bieden om de biedronde te winnen.


Zes vergelijkbare woningen inclusief alle laatste koopsommen

Weet gemakkelijk voor welke prijzen vergelijkbare woningen verkocht zijn. Ontdek zo gelijk waar wij ons biedadvies voor jou op baseren.


Een kadastrale kaart met afmetingen

Weet hoe de woning ligt ten opzichte van de buren. Krijg zo direct een indruk van de omgeving.


Het huidige woningaanbod en prijsontwikkelingen in de buurt

Zie welke andere woningen in de buurt te koop staan en hoe de buurt zich ontwikkelt qua woningwaarde en m2 prijs.

Bekijk een voorbeeld.

Voorbeeldrapport afbeelding
Voorbeeldrapport afbeelding
Voorbeeldrapport afbeelding
Voorbeeldrapport afbeelding
Voorbeeldrapport afbeelding
Voorbeeldrapport afbeelding
Voorbeeldrapport afbeelding
Voorbeeldrapport afbeelding
Voorbeeldrapport afbeelding

Dit zeggen onze fans.

Jason Lesiputty Woningzoeker

Prima site om de waarde van je woning in de gaten te houden!

6 oktober 2023
jong Woningzoeker

Mooie duidelijke site

3 oktober 2023
klant Woningzoeker

Goed inzicht in de te verwachten woningwaarde.

28 september 2023

Veelgestelde vragen.

Hoe kan het rapport met biedadvies mij helpen?

Het winnende bod plaatsen kan knap lastig zijn. Dat wordt een stuk makkelijker met ons aanbevolen bod, dat gebaseerd is op de belangrijkste informatie van de woning. Ook is het slim om een goed beeld te krijgen van de interesse in de woning en de recente transactieprijzen van vergelijkbare woningen. Dit vind je er allemaal in terug. Meer zien van het rapport? Bekijk een voorbeeld.

Hoe betrouwbaar is het Huispedia Waarderapport?

Het Huispedia Waarderapport is gebaseerd op een grote hoeveelheid data afkomstig uit verschillende databases gecombineerd met eigen woningmarktkennis. Deze berg met informatie wordt in het rapport vertaald naar simpele en begrijpelijke taal: dit zijn de unieke inzichten van een woning. Wij werken alleen met betrouwbare bronnen die geldige data leveren. Toch kan het zijn dat gegevens over een woning niet volledig zijn. Resultaten uit het Waarderapport kunnen dan afwijken. Wij geven het altijd aan als dit het geval is.

Waar haalt Huispedia de data vandaan?

De gegevens die Huispedia gebruikt zijn onder meer afkomstig van gemeentelijke en andere databases zoals het Kadaster, CBS, RIVM, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), KCAF en Open data Overheid. Daarnaast maken wij ook gebruik van onze eigen unieke Huispedia data zoals zoekgedrag, interesse en het woningaanbod dat alleen op Huispedia staat.

Wat kost het Huispedia Waarderapport?

Het Huispedia Waarderapport kost eenmalig €24,95 per woning. Hiermee bespaar je een hoop andere kosten: uit onderzoek is gebleken dat er in 64% van de gevallen onnodig te veel is geboden. Gedegen onderzoek is belangrijk, het gaat tenslotte over de belangrijkste aankoop en waarschijnlijk grootste schuld in jouw leven.

Ontvang ik direct het waarderapport?

Ja, nadat je het waarderapport hebt aangevraagd gaan wij direct aan de slag voor jouw specifiek gekozen woning. Je ontvang dan direct het waarderapport van ons per mail.

Hoe moet ik bieden op een huis?

Er zijn verschillende manieren om te bieden op een huis. Volgende de ‘ouderwetste manier’ is het bijvoorbeeld mogelijk om telefonisch een bod te plaatsen bij de verkopende partij. Dit gaat vaak via de makelaar. Ook kan je een bod indienen via de mail.

Als koper is er ook de mogelijkheid om online een bod te plaatsen op een woning. Dit kan via verschillende websites. Huispedia Online Bieden geeft je de mogelijkheid te bieden op een woning met een volledig onafhankelijk biedsysteem. Zo weet je zeker dat jouw bod compleet is en jij niets vergeet. Ook kun je hier eenvoudig het biedlogboek inzien, waarmee je na afloop inzicht krijgt in wat er is geboden.

Ontvang direct jouw waarderapport.

;