Wat betekent de geschatte marktwaarde?

De geschatte marktwaarde is er voor jou om een duidelijk beeld te geven van een realistische prijs. Met onze technologie houden wij de woningmarkt voor jou in de gaten en is het mogelijk om voor elke woning een geschatte marktwaarde te berekenen. Deze vind je terug in ieder huisprofiel, inclusief de referentiewoningen waarop deze schatting is gebaseerd. De nauwkeurigheid van de geschatte marktwaarde verschilt per woning en wordt weergegeven met het nauwkeurigheidsprecentage. De marge die wij laten zien, is de laagste en hoogste schatting van de woningwaarde.

Meer weten is beter meten

Wanneer je op een huisprofiel kijkt waarop er in de afgelopen tijd regelmatig vergelijkbare woningen in de buurt zijn verkocht, zal dit een positief effect hebben op nauwkeurigheid van de geschatte marktwaarde. Ook de beschikbare kenmerken van een woning zijn van invloed. Denk hierbij aan het woonoppervlak, het perceeloppervlak, de inhoud, het aantal kamers, het soort woning etc. Dus hoe meer informatie er bekend is, hoe hoger de nauwkeurigheid van de marktwaarde.

Check de trends

Daarnaast tonen we op het huisprofiel overzichtelijke informatie over de waardeontwikkeling van de woning en (indien bekend) ook de vraagprijsgeschiedenis. De trends zijn relatief ten opzichte van de geschatte marktwaarde. Dus mocht de schatting niet helemaal kloppen, dan kan je uit deze grafieken opmaken wat de relatieve waardestijgingen of waardedalingen zijn.

Bekijk je buurt

Om nog meer gevoel te krijgen bij de waardeontwikkelingen is er nog meer informatie te vinden in het buurtprofiel, het profiel van de buurt waarin de woning gevestigd is. Hier vind je bijvoorbeeld extra informatie over de gemiddelde vraagprijs, de gemiddelde vierkante meter prijs, de gemiddelde verkooptijd etc.

Ben je het niet eens met de schatting? Je kan als eigenaar van een geclaimde woning extra informatie toevoegen waardoor de geschatte marktwaarde van je woning zal verbeteren.

Instellingen zijn opgeslagen