Woningwaarde

Hoe kan ik de waarde van mijn woning verhogen?

Waardevermeerdering kun je bereiken door het wooncomfort van uw woning te verhogen, onderhoudsstatus te verbeteren of de woonlasten te verlagen. Onder woonlasten vallen ook belastingen, verzekeringen, VVE kosten en (stijgende) energieprijzen.

  • Wooncomfort of aantal vierkante meters vergroten

Woningen met een (grotere) tuin, ruime keuken met alle voorzieningen en grotere slaapkamers zijn gemiddeld per vierkante meter meer waard. Ook een balkon op het zuiden om tot laat in de avond van de zon te kunnen genieten betekent dat kopers meer bereid zijn te betalen voor een woning. Een andere optie is natuurlijk een uitbouw en/of opbouw. Zo vergroot je het aantal m2 van jouw woning. Als je aan dit soort factoren iets kan doen in jouw woning heb je de mogelijkheid om de waarde van jouw huis te verhogen.

  • Onderhoudsstatus verbeteren

Een belangrijke factor van jouw woningwaarde is de onderhoudsstaat van de woning. Een slecht onderhouden woning brengt extra opknapkosten en te investeren tijd met zich mee voor de koper. Hierbij gaat het enerzijds over onderhoud aan de constructie van het huis, zoals de kozijnen en de conditie van het dak. Anderzijds gaat het over verfraaiing, zoals een goed bijgehouden tuin en plinten in iedere kamer. Zelf die renovatie doen voor verkoop levert dan ook een waardevermeerdering op. Sterker nog, er zijn mensen die de kost verdienen door het opkopen van oude panden en deze op te knappen. Energiezuinigheid van een woning: Zonnepanelen en isolatie verhogen in principe de woningwaarde. Uit onze data blijkt dat een hoger energielabel zorgt voor een hogere prijs per m2. Daarnaast zorgen dit ook voor lagere energiekosten, waardoor een woningeigenaar elke maand meer geld overhoudt. Wel zo lekker. Een huis verbouwen is soms best een gedoe, waardoor potentiële kopers meer bereid zijn om te betalen voor een huis waar deze investering al is gedaan.

Benieuwd wat er mogelijk is met jouw (potentiële) woning en hoe jij de woningwaarde kan vergroten? Zoek hier het woningwaarde rapport van jouw specifieke woning en bekijk de opties.

Vind je deze informatie nuttig?
Bedankt voor je feedback.

Hoe zouden we jou beter kunnen helpen?

Geef in je eigen woorden aan waar het over gaat. We bekijken alle feedback maar kunnen daar niet op reageren.

Feedback moet minimaal 10 tekens bevatten