Mijn woning verkopen

Hoe schrijf ik een goede woning beschrijving?

Woning beschrijving
Een woning omschrijving moet een potentiële koper gelijk pakken. Probeer hier geen opsomming te geven van alles in jouw woning, maar haal juist de unieke punten eruit. Voor een goede tekst geldt vooral: maak het leesbaar en overzichtelijk voor de lezer! Gebruik tussenkopjes en opsommingstekens, de juiste interpunctie EN GEEN OVERMATIG GEBRUIK VAN HOOFDLETTERS. Dat deed je vroeger op Hyves, maar leidt vreselijk af.

Voorbeeld slechte tekst:

KIJK MIJN HUIS, MIDDEN IN HET CENTRUM!! Op een mooie stand aan de stadsgracht gelegen een goed onderhouden hoekwoning met achterom, tuin op het zuiden en een eigen parkeerplaats, indeling begane grond entree/hal, meterkast, trapkast, toilet, slaapkamer.

Voorbeeld goede tekst:

Ruime en frisse hoekwoning, gelegen aan de stadsgracht en midden in het centrum! Deze woning is zeer goed onderhouden en bevindt zich op een fantastische locatie. Daarnaast bezit deze woning een aantal unieke eigenschappen: Een eigen parkeerplaats, ligging aan het park en groot balkon op het zuiden. Ideaal als starterswoning.

Lengte tekst

Maak een beschrijving van minimaal 300 tekens. Jouw beschrijving slaan wij automatisch tussentijds op. Dus ben jij even de inspiratie kwijt? Dan kan je altijd tussentijds stoppen en later weer verder gaan. Let op, hou er wel rekening mee dat de tekst gelijk zichtbaar is.

Vind je deze informatie nuttig?
Bedankt voor je feedback.

Hoe zouden we jou beter kunnen helpen?

Geef in je eigen woorden aan waar het over gaat. We bekijken alle feedback maar kunnen daar niet op reageren.

Feedback moet minimaal 10 tekens bevatten